skład
kapary, woda, sól, ocet winny.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Producent:
Kapary z Ogonkami (Alcaparrones) marki Caperina to marynowane owoce kaparu ciernistego (Capparis spinosa L.).
Nie należy ich mylić z marynowanymi pąkami tej samej rośliny, które również nazywane są kaparami. Marynowane owoce kaparu mają charakterystyczny owalny kształt, ogonek i ziarnisty miąższ.
Przywiezione z Azji przez Arabów kapary szybko stały się nieodzownym składnikiem kuchni śródziemnomorskiej. Owoce kaparów w zalewie octowej świetnie sprawdzą się jako wytrawny dodatek do hiszpańskich przekąsek tapas, znakomicie komponują się zarówno z hiszpańskimi wędlinami jak i serami.
kapary, woda, sól, ocet winny.
Hiszpania
240 g
przechowuj w temperaturze pokojowej,. po otwarciu przechowuj w lodówce