Program
- Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
- Termin: 14 października 2022, piątek, godz. 18:30
- Czas trwania: 4 godziny
- Grupa: 8-16 osób
Zajęcia praktyczne:
• Yukhoe – koreański stek z surowego bavette z orientalnymi przyprawami, podany z ciepłą karmelizowaną gruszką
• Carne asada z hangera podany na toście z ciabatty z sałatą lodową, boczkiem i limonką
• Stek z sezonowanego rostbefu Limousine podany z tymiankowym sosem bernaise i musem z wędzonej papryki
• Mus z gorzkiej czekolady z nutką chilli i soli morskiej
Wina:
• PIEGAIA CHIANTI CLASSICO D.O.C.G. 2018
• ELSA BIANCHI MALBEC 2020
• WAKEFIELD ESTATE SHIRAZ 2019
• DOW’S FINE TAWNY PORT
W ramach szkolenia otrzymasz:
• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Po lampce specjalnie dobranego wina (120ml) do dań głównych, oraz 50ml wina do deseru (uprzejmie informujemy, że nie akceptujemy alkoholu przyniesionego we własnym zakresie)
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych
* Uwaga! Ze względu na charakter szkolenia zachęcamy do zrezygnowania tego wieczoru z auta