Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Bambus Kiszony Marynowany Menma Ajitsuke 1 kg

  • Dostępność:

    Dostępność potwierdza sprzedawca.

74,00 zł

Opis produktu

Memna Ajitsuke to kiszony bamus, nieodłączny składnik dań kuchnii japońskiej. Przygotowanie bambusa w ten sposób to złożony proces polagający na suszeniu całych pędów, a następnie poddaniu ich fermentacji mlekowej w kontrolowanych warunkach temperatury i wilgotności. 

Kiszony bambus to bardzo popularny dodatek do dań w Japonii i Chinach, często jest składnikiem zup, dań z woka oraz jest jedzony jako sałatka na zimno lub dodatek do sushi. W Europie zdobył popularność, gdy zachwyciliśmy się zupami Ramen, gdyż to właśnie do tego dania jest najczęściej dodawany w kraju pochodzenia.

Bambus jest bardzo zdrowym warzywem, zawiera całą gamę witamin, mikroelementów, aminokwasów i dużo błonnika. Ponadto jest znany z działania leczniczego anywirusowego i przeciwzapalnego, a w połączeniu z działaniem bakterii fermentacyjnych ma wspaniały wpływ na cały organizm i są odżywczą bombą!

Gorąco polecamy jako dodatek do wszystkich dań i sałatek, a przede wszystkim zup Ramen!

RozwińZwiń Opis

skład

pędy bambusa, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), cukier, sól, wzmacniacze smaku: E621, E631, E627, regulator kwasowości E330, substancja konserwująca E202.

kraj pochodzenia

Japonia

waga

1 kg

przechowywanie

po otwarciu przechowuj w lodówce

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Kikkoman Sos sojowy 1L

Kikkoman Sos sojowy 1L

Sos sojowy renomowanej marki Kikkoman.

 Olej Chilli (Chilli Oil) 207ml Lee Kum Kee

Olej Chilli (Chilli Oil) 207ml Lee Kum Kee

Olej chili nadaje potrawie nie tylko ostrości, ale także bogatego aromatu.

 Utsho Suneli Przyprawa 40g

Utsho Suneli Przyprawa 40g

Utsho Suneli (kozieradka błękitna) to podstawowa przyprawa kuchni gruzińskiej. Dodawana do zup i wszelkiego rodzaju sosów. Utsho Suneli stanowi podstawowy składnik khmeli suneli.

 Rybne „Ciastko” do Ramenu (Narutomaki Steamed Fish Cake) Narutomaki | Naruto 160g Kibun [PRODUKT MROŻONY]

Rybne „Ciastko” do Ramenu (Narutomaki Steamed Fish Cake) Narutomaki | Naruto 160g Kibun [PRODUKT MROŻONY]

Narutomaki lub po prostu naruto to japońska nazwa określająca rodzaj "rybnego" ciasta z charakterystycznym różowym zawijasem w środku. Naruto to dodatek do szeregu japońskich dan, choć oczywiście najbardziej kojarzy się z tradycyjną zupą ramen.

 Marynowane paski łopianu Yamagobo 500g

Marynowane paski łopianu Yamagobo 500g

Marynowany korzeń łopianu stosowany do dań jednogarnkowych lub sushi w kuchni Japońskiej.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store