skład
pędy bambusa, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), cukier, sól, wzmacniacze smaku: E621, E631, E627, regulator kwasowości E330, substancja konserwująca E202.
Dostępność:
Dostępność potwierdza sprzedawca.
Memna Ajitsuke to kiszony bamus, nieodłączny składnik dań kuchnii japońskiej. Przygotowanie bambusa w ten sposób to złożony proces polagający na suszeniu całych pędów, a następnie poddaniu ich fermentacji mlekowej w kontrolowanych warunkach temperatury i wilgotności.
Kiszony bambus to bardzo popularny dodatek do dań w Japonii i Chinach, często jest składnikiem zup, dań z woka oraz jest jedzony jako sałatka na zimno lub dodatek do sushi. W Europie zdobył popularność, gdy zachwyciliśmy się zupami Ramen, gdyż to właśnie do tego dania jest najczęściej dodawany w kraju pochodzenia.
Bambus jest bardzo zdrowym warzywem, zawiera całą gamę witamin, mikroelementów, aminokwasów i dużo błonnika. Ponadto jest znany z działania leczniczego anywirusowego i przeciwzapalnego, a w połączeniu z działaniem bakterii fermentacyjnych ma wspaniały wpływ na cały organizm i są odżywczą bombą!
Gorąco polecamy jako dodatek do wszystkich dań i sałatek, a przede wszystkim zup Ramen!
pędy bambusa, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), cukier, sól, wzmacniacze smaku: E621, E631, E627, regulator kwasowości E330, substancja konserwująca E202.
Japonia
1 kg
po otwarciu przechowuj w lodówce