Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Fasolka Toor dal 500g TRS

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    TRS

11,90 zł

Opis produktu

Tood dal to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych w kuchnii Indyjskiej. Jest wykorzystywana w wielu tradycyjnych daniach, najczęściej zupach i dalach. Jest bardzo odżywcza, ma wysoką zawartość białka, jest bogata w witaminty z grupy B, witaminę A, C, E, K oraz kwas foliowy.

Toor dal to nikla indyjska cajanus cajan, gatunek rośliny jednorocznej lub dwuletniej z rodziny bobowatych. Pochodzi ze wschodnich Indii, gdzie jest uprawiana już od co najmniej 3000 lat. Fasolka ta występuje pod wieloma nazwami, m.in: tur dal, arhar dal, pigeon pea, congo pea.

 

RozwińZwiń Opis

skład

tood dal (cajanus cajan)

kraj pochodzenia

Indie

waga

500 g

przechowywanie

przechowuj w suchym i chłodnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Czosnek w Proszku (Garlic Powder) 100g TRS

Czosnek w Proszku (Garlic Powder) 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Pasta Curry Czerwona (Red Curry Paste) 400g Lobo

Pasta Curry Czerwona (Red Curry Paste) 400g Lobo

Pasty Curry czerwona, 400 g.

 Mąka z Ciecierzycy / Mąka Groszkowa (Gram Flour) | Besan 1kg TRS

Mąka z Ciecierzycy / Mąka Groszkowa (Gram Flour) | Besan 1kg TRS

Besan to w 100% zmielone suszone nasiona ciecierzycy. Niezbędna mąka w kuchni indyjskiej i wegańskiej.

 Przyprawa do Falafela (Falafel Spices) 50g Khater / Abido

Przyprawa do Falafela (Falafel Spices) 50g Khater / Abido

Mieszanka przypraw do falafela - wegańskiego dania kuchni arabskiej. Falafel to rodzaj smażonych pulpecików / kotlecików, przyrządzonych z aromatycznie przyprawionej ciecierzycy lub bobu, często z dodatkiem sezamu lub tahiny.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store