Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Fasolka Toor dal 500g TRS

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    TRS

11,90 zł

Opis produktu

Tood dal to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych w kuchnii Indyjskiej. Jest wykorzystywana w wielu tradycyjnych daniach, najczęściej zupach i dalach. Jest bardzo odżywcza, ma wysoką zawartość białka, jest bogata w witaminty z grupy B, witaminę A, C, E, K oraz kwas foliowy.

Toor dal to nikla indyjska cajanus cajan, gatunek rośliny jednorocznej lub dwuletniej z rodziny bobowatych. Pochodzi ze wschodnich Indii, gdzie jest uprawiana już od co najmniej 3000 lat. Fasolka ta występuje pod wieloma nazwami, m.in: tur dal, arhar dal, pigeon pea, congo pea.

 

RozwińZwiń Opis

skład

tood dal (cajanus cajan)

kraj pochodzenia

Indie

waga

500 g

przechowywanie

przechowuj w suchym i chłodnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 400g LOBO

Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 400g LOBO

Pasty Curry żółta, 400 g.

 Chilli Mielone (Chilli Powder) 100g TRS

Chilli Mielone (Chilli Powder) 100g TRS

Doskonałej jakości chilli, przyprawa niezbędna w każdej kuchni

 Tofu Świeże (Fresh Tofu) 300g Solida Food

Tofu Świeże (Fresh Tofu) 300g Solida Food

Świeże tofu sprawdzi się w daniach typu stir fry, do duszenia i gotowania

 Indyjska Mieszanka Pięciu Ziaren | Panch Puren 100g TRS

Indyjska Mieszanka Pięciu Ziaren | Panch Puren 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Tkemali | Żółty Sos ze Śliwek Mirabelek MFC 330g

Tkemali | Żółty Sos ze Śliwek Mirabelek MFC 330g

Śliwkowy sos, który podkreśli smak dań mięsnych i warzywnych


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store