skład
wzmacniacz smaku: E621, sól, cukier, suszone bonito w proszku (ryba), hydrolizowane białko, ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku: E627, E631.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Granulat bulionu dashi (dashi no moto) na bazie ryby bonito (katsobushi) i wywaru z glonów kombu to bazowy składnik kuchni japońskiej. W zależności od sposobu przygotowania może być klarownym lub mętnym bulionem. Na bazie mętnego bulionu przygotowuje się większość japońskich zup, które są podstawą wielu posiłków. Ponadto dashi to baza do wielu innych dań - ryżu, makaronu, sosów. W saszetce jest wszystko co potrzebne do zrobienia zupy. Produkt najwyższej jakości.
Podstawa japońskiej zupy miso shiru oraz dan jednogarnkowych typu nabe mono (np. hot pot, sukijaki).
Opakowanie zaiera 48 g bulionu dashinomoto - 8 torebek po 6g. Jedna torebka wystarcza do przygotowania 600 - 800 ml bulionu.
wzmacniacz smaku: E621, sól, cukier, suszone bonito w proszku (ryba), hydrolizowane białko, ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku: E627, E631.
Japonia
48 g (8 x 6 g)
Przechowywać w suchym miejscu.