Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Dashinomoto Shin Katsuo (8x6g) 48g Marutomoto

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

12,50 zł

Opis produktu

Granulat bulionu dashi (dashi no moto) na bazie ryby bonito (katsobushi) i wywaru z glonów kombu to bazowy składnik kuchni japońskiej. W zależności od sposobu przygotowania może być klarownym lub mętnym bulionem. Na bazie mętnego bulionu przygotowuje się większość japońskich zup, które są podstawą wielu posiłków. Ponadto dashi to baza do wielu innych dań - ryżu, makaronu, sosów. W saszetce jest wszystko co potrzebne do zrobienia zupy. Produkt najwyższej jakości.

Podstawa japońskiej zupy miso shiru oraz dan jednogarnkowych typu nabe mono (np. hot pot, sukijaki).

Opakowanie zaiera 48 g bulionu dashinomoto - 8 torebek po 6g. Jedna torebka wystarcza do przygotowania 600 - 800 ml bulionu.

 

 

RozwińZwiń Opis

skład

wzmacniacz smaku: E621, sól, cukier, suszone bonito w proszku (ryba), hydrolizowane białko, ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku: E627, E631.

kraj pochodzenia

Japonia

pojemność

48 g (8 x 6 g)

przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Longan Świeży 250g

Longan Świeży 250g

Owoc często stosowany w kuchni orientalnej. Bogaty w witaminę C.

 Udon Makaron Suchy (Udon Noodles) 453g A+

Udon Makaron Suchy (Udon Noodles) 453g A+

Niezbędny makaron w kuchni japońskiej.

 Wiórki Kokosowe 1kg

Wiórki Kokosowe 1kg

Wiórki Kokosowe 1kg

 Ciastka Biszkoptowe Savoiardi 500g

Ciastka Biszkoptowe Savoiardi 500g

Ciastka Biszkoptowe Savoiardi

 Sitka Bambusowe do Gotowania na Parze (Bamboo Steamer) Średnica 20cm

Sitka Bambusowe do Gotowania na Parze (Bamboo Steamer) Średnica 20cm

Sitka bambusowe - 20 cm.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store