Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Tagliatelle Czarne Barwione Atramentem z Kałamarnicy 500g Casa Rinaldi

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Casa Rinaldi

15,90 zł

Opis produktu

Doskonały makaron firmy Casa Rinaldi w kształcie wstążki, barwiony naturalnym czarnym atramentem z kałamarnicy. Podawać skropiony dobrą oliwą z oliwek.

Przygotowanie makaronu:

Do ok. litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 1g soli. Makaron gotować 6-8 minut,od czasu do czasu mieszając. Metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go 'al dente', dosłownie - 'na ząb', pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór. Makarony kolorowe Casa Rinaldi wyrabiane są z semoliny najwyższej jakości. Zachowano metody obróbki i suszenia makaronu, inspirowane rzemieślniczymi metodami produkcji z różnych regionów Włoch. Niepowtarzalną barwę i aromat zawdzięczają naturalnym składnikom. Uzyskanie ich unikalnych kształtów możliwe jest przy wykorzystaniu domowych metod produkcji makaronu. Na wyrobionym cieście urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo', rysuje powierzchnię makaronu, która staje się chropowata i sprawia, że sos lepiej jej się trzyma. Sos nie spływa i wydobywa najlepszy smak dania. Dla miłośników pasta al dente.

RozwińZwiń Opis

skład

semolina z pszenicy durum, atrament z kałamarnicy 1 %.

kraj pochodzenia

Włochy

waga

500g

przechowywanie

przechowuj w suchym i chłodnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant

Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant

Zamarynowane młode, świeże pędy bambusa (z tajskiego: Nor Mai) pokrojone w nitki. Do potraw najlepiej używać niemarynowanych i niekwaszonych (takich jak produkt tutaj prezentowany - pędy bambusa w wodzie). Przed użyciem należy je dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.

 Kapary w Soli Morskiej 130g Casa Rinaldi

Kapary w Soli Morskiej 130g Casa Rinaldi

Naturalne kapary konserwowane w soli morskiej posiadają bardziej intensywny smak niż kapary konserwowane w zalewie.

 Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]

Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]

Miso Shiro - jasna pasta z fermentowanej soi, podstawa japońskiej zupy miso.

 Kukurydza do Pozole (Maiz Cacahuzintle Cornsoup) | Maiz Pozolero 3kg El Mexicano

Kukurydza do Pozole (Maiz Cacahuzintle Cornsoup) | Maiz Pozolero 3kg El Mexicano

Specjalna odmiana ziaren białej kukurydzy (cacahuazintle) do meksykańskiej zupy pozole.

 Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty (‘Sticky rice’) charakteryzuje się wyjątkową lepkością po ugotowaniu. W kuchni azjatyckiej znalazł częste zastosowanie w przygotowywaniu słodkich dań i deserów.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store