skład
semolina z pszenicy durum, atrament z kałamarnicy 1 %.
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Producent:
Doskonały makaron firmy Casa Rinaldi w kształcie rurki, barwiony naturalnym czarnym atramentem z kałamarnicy. Podawać skropiony dobrą oliwą z oliwek.
Przygotowanie makaronu:
Do ok. litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 1g soli. Makaron gotować 6-8 minut,od czasu do czasu mieszając. Metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go 'al dente', dosłownie - 'na ząb', pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór. Makarony kolorowe Casa Rinaldi wyrabiane są z semoliny najwyższej jakości. Zachowano metody obróbki i suszenia makaronu, inspirowane rzemieślniczymi metodami produkcji z różnych regionów Włoch. Niepowtarzalną barwę i aromat zawdzięczają naturalnym składnikom. Uzyskanie ich unikalnych kształtów możliwe jest przy wykorzystaniu domowych metod produkcji makaronu. Na wyrobionym cieście urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo', rysuje powierzchnię makaronu, która staje się chropowata i sprawia, że sos lepiej jej się trzyma. Sos nie spływa i wydobywa najlepszy smak dania. Dla miłośników pasta al dente.
semolina z pszenicy durum, atrament z kałamarnicy 1 %.
Włochy
500g
przechowuj w suchym i chłodnym miejscu