Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-06-13 | Kurs kuchni wietnamskiej brak miejsc lista rezerwowa

350,00 zł

Opis produktu

Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać, choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji.

Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy, jako uniwersalny dodatek do potraw i niezastąpiony lokalny sos rybny.

Szkolenie z przyrządzania smaków Wietnamu z pewnością uraduje każdego bywalca barów w Wólce Kosowskiej czy smakosza z rozrzewnieniem wspominającego legendarne kulinarne perły ze Stadionu X-lecia!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 13 czerwca 2024, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Phở gà - wietnamska zupa z kurczakiem
• Gỏi cuốn - summer rollsy z krewetkami, boczkiem i świeżymi wietnamskimi ziołami
• Bún bò Nam Bộ - makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim
• Kawa po wietnamsku

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store