Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-05-25/26 I Kurs cukierniczy: Torty artystyczne brak miejsc lista rezerwowa

950,00 zł

Opis produktu

Masz już dosyć swoich domowych tortów? Chcesz wejść na trochę wyższy poziom, ale tynkowanie tortu kremem maślanym spędza Ci sen z powiek? A może szukasz nowych połączeń smakowych? Jeśli tak, to serdecznie zapraszamy Cię na dwudniowe warsztaty z przygotowania tortów artystycznych. Nasz kurs to dwa dni wypełnione praktyką. Od upieczenia biszkoptu, po przygotowanie kremów i dodatków, na nauce tynkowania tortów kończąc. Ten kurs to niesamowita gratka dla każdego domowego cukiernika i nie tylko 😊

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których przygotujecie tort od początku do końca. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie upiec więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie wysokiej jakości produktów, które przekładają się na wyjątkowy smak powstałych wypieków.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko pieczemy, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania tortu artystycznego od podstaw (biszkopt, kremy, prażynka, żelka)
• Dowiesz się, w jaki sposób przygotować idealny tynk maślany na bezie szwajcarskiej i jak prawidłowo otynkować tort.
• Przekonasz się jakie produkty połączyć ze sobą, aby otrzymać idealne połączenia smakowe, które zachwycą Twoich gości.
• Przygotujesz tort w miłym towarzystwie, który później możesz zabrać do domu, aby podzielić się nim z bliskimi.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• Kurs był wyśmienity :) Bardzo dobrze się bawiłem i jednocześnie wyniosłem z niego dużo wiedzy. Kinga bardzo dobrze się sprawdza jako prowadząca. Szkolenie z humorem i jednocześnie bardzo profesjonalne.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 25 i 26 maja 2024, sobota i niedziela, godz. 09:00
  • Czas trwania: 2x5 godzin
  • Grupa: 8-10 osób

Zajęcia teoretyczne:

• Techniki wypieku biszkoptu – receptura krok po kroku, przygotowanie biszkoptu do nakładania kremów, możliwe nasączenia, przygotowanie żelki oraz chrupka, składanie tortu
• Omówienie receptur kremów, które można wykorzystać do tortu tynkowanego, barwienia, urozmaicenie tortu technika ombre, cieniowanie, jak skutecznie pracować z kremem – techniki dekoracji, zasady przechowywania, omówienie problemów wynikających podczas pracy z kremem, nauka tynkowania
• Zasady dekorowania tortu, w tym planowanie kolorystyki, kompozycji, przygotowanie ozdób w stylu boho oraz kwiatów suszonych oraz papieru ryżowego - nauka zabezpieczania oraz układania kwiatów na torcie

Zajęcia praktyczne:

• Wypiek biszkoptu
• Przygotowanie wnętrza w postaci żelka, chrupka oraz kremu
• Przygotowanie tynku maślanego do tortu
• Tynkowanie
• Planowanie kompozycji dekoracji tortu
• Składanie tortu i dekorowanie

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

* Zdjęcia są jedynie poglądowe. Przygotujecie tort ozdobiony suszonymi oraz świeżymi kwiatami w stylu boho ;)
* Kurs nie może być zrealizowany w ramach voucherów na kurs cukierniczy oraz dowolnie wybrany kurs.

Szkolenie poprowadzi

Kinga Filipowicz

Trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Niekwestionowana mistrzyni sztuki cukierniczej. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu. W wolnych chwilach prowadzi autorski blog conadeser.pl. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również ich perfekcyjny wygląd.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store