Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-10-19 | Kurs cukierniczy: dekorowanie babeczek kwiatami maślanymi 5 wolnych miejsc

420,00 zł

Opis produktu

Uwielbiasz dekorować wypieki cukiernicze? Chcesz się nauczyć nowych technik? Mamy dla Ciebie coś specjalnego! Zapraszamy Cię do wspólnej zabawy z tylkami cukierniczymi. Wspólnie z nami stworzysz piękne babeczki, pełne kwiatów. Róże, chryzantemy czy tulipany, tego wszystkiego nauczymy Cię na naszym kursie. To będzie niezapomniana przygoda, na której nie może Ciebie zabraknąć.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których przygotujecie dwa rodzaje babeczek, oraz indywidualnie udekorujecie je, według własnego gustu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie upiec więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie wysokiej jakości produktów, które przekładają się na pyszny smak powstałych wypieków.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko pieczemy, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich dziedzinach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania kremu maślanego;
• Umiejętność pracy z barwnikami, w tym umiejętność uzyskania przejść kolorystycznych w barwieniu kremu oraz przygotowania palety kolorów;
• Poznasz techniki pracy z różnymi tylkami, w tym tylkami rosyjskimi;
• Nauczysz się przygotowywać proste dekoracje kwiatowe (m.in. chryzantemy, liście, róże, tulipany);
• Poznasz techniki układania kremu na babeczkach.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie.

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs, więc nie mamy o nim jeszcze żadnych opinii. Będzie nam bardzo miło, jak po kursie podzielicie się z nami swoimi wrażeniami.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 19 pażdziernika 2024, sobota, godz. 09:00
  • Czas trwania: 4-5 godzin
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Przygotowanie dwóch rodzajów babeczek o smaku cytrynowym i czekoladowym (praca w grupach)
• W ramach pracy indywidualnej nauka przygotowania kremu maślanego, nauka barwienia kremu (w tym efektu cieniowania kwiatów)
• Przygotowanie kompozycji z kwiatów maślanych na babeczkach
• Nauka pracy z tylkami (w tym tylkami rosyjskimi).

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Kinga Filipowicz

Trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Niekwestionowana mistrzyni sztuki cukierniczej. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu. W wolnych chwilach prowadzi autorski blog conadeser.pl. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również ich perfekcyjny wygląd.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store