Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-09-04 | Kurs cukierniczy: Desery z nowoczesnej cukierni 3 wolne miejsca

420,00 zł

Opis produktu

Chcesz nauczyć się komponować desery, które wyglądają i smakują, jakby pochodziły z pysznej cukierni, a nie z domowej kuchni? Marzysz o tym, aby Twoja cukiernicza podróż weszła na inny poziom trudności? Chcesz wypróbować nieoczywiste połączenia smakowe i poznać całkiem nowe techniki przygotowywania deserów? Jeśli tak, koniecznie przyjdź do nas na kurs! Nasza trenerka i pasjonatka cukiernictwa, Ewa Michalska, spędziła wiele godzin na sekcjach cukierniczych w najlepszych restauracjach. A teraz, zabierze Cię w wyjątkową wyprawę, z której na pewno wrócisz z głową pełną słodkich pomysłów. To co? Widzimy się na kursie?

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których przygotujecie aż cztery rodzaje deserów. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie upiec więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie wysokiej jakości produktów, które przekładają się na pyszny smak powstałych wypieków i deserów.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko pieczemy, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich dziedzinach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność łączenia nietypowych smaków
• Umiejętność pracy z popularną czekoladą Ruby
• Umiejętność przygotowania puszystego i chrupiącego ciasta parzonego
• Dowiesz się jak przygotować pyszne pieczone pączki
• Poznasz techniki przygotowania deserów restauracyjnych
• Dowiesz się w czym tkwi sekret najpyszniejszych ciasteczek czekoladowych
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs, więc nie mamy o nim żadnych opinii. Będziemy ogromnie wdzięczni, jak podzielicie się z nami swoją opinią po kursie.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 4 września 2024, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4-5 godzin
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

​• Deser restauracyjny, czyli sernik z gorzkiej czekolady, podany z kremem słony karmel, karmelizowanym ananasem i chałwą
• Do schrupania, czyli krucha tartaletka z truskawką, garam masalą i kwiatem czarnego bzu
• Klasyk inaczej, czyli pieczone pączki polane polewą z czekolady Ruby, z dodatkiem soli i malinami
• Technika to podstawa, czyli eklerki nadziewane kremem sernikowym, podane z owocami marynowanymi w whisky i tymianku

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold, pakietu cukierniczego, vouchera na dowolnie wybrany kurs kulinarny oraz cukierniczy.

* Zdjęcia są poglądowe

Jeśli wybierasz:

• zaproszenie w formie pdf. do wydruku własnego - czas realizacji to 1-2 dni robocze.
• zaproszenie wydrukowane na ozdobnym papierze do odbioru osobistego - czas realizacji to 1-2 dni robocze. Koszt wydruku zaproszenia to 10 zł.
• zaproszenie wydrukowane na ozdobnym papierze z wysyłką kurierską - czas realizacji to 1-2 dni robocze (plus czas dostawy). Koszt wydruku zaproszenia to 10 zł. Koszt przesyłki kurierskiej to 14 zł.

Szkolenie poprowadzi

Ewa Michalska

doświadczenie zawodowe zdobywała w restauracjach typu fine- dine, w tym tych odznaczonych prestiżową gwiadką Michelin. Swój warsztat doskonaliła w takich restauracjach jak Amber Room, Nolita, Noma czy Atelier Amaro. Aktualnie tworzy kuchnię w leśnej głuszy na Mazurach w miejscu “Dzikie Historie Młynik”. Jest autorką albumu kulinarnego “Dzikie Historie Kuchnia”. Inspiracji do tworzenia nowych dań nieustannie dostarcza jej natura. W kuchni uwielbia wykorzystywać proste składniki w niekonwencjonalny sposób. Jej styl gotowania zmienia się zgodnie z kalendarzem natury, a dania bazują na produktach regionalnych. W kuchni sięga również po produkty zapomniane, pochodzące z lasów, łąk, pól i rzek.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store