Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-01-16 | Kurs kuchni tajskiej:II stopień

350,00 zł

Opis produktu

Podstawy kuchni tajskiej masz już w małym palcu? Pad thaia przyrządzasz z zamkniętymi oczami? Wszyscy Ci mówią, że Twój tom yum zachwyca balansem pomiędzy smakiem słonym, słodkim, kwaśnym i gorzkim? Jeśli tak, to znak, że czas wyruszyć w kolejną tajską podróż! Tym razem, wspólnie z Kasią Zielską, naszą niezawodną przewodniczką po tajskich smakach, poznasz dania zarezerwowane dla tych, którzy już umieją się poruszać po meandrach tej ukochanej przez wielu kuchni. Nie daj się namawiać i wspólnie z nami poznaj, jakie jeszcze tajemnice skrywa przed Tobą kulinarna strona Tajlandii.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie wysokiej jakości produktów.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania pięciu zupełnie nowych tajskich potraw
• Poznasz nowe techniki przygotowania dań
• Poznasz sekret klasyka tajskiej kuchni, som tama i dowiesz się czym jest zielona papaja
• Dowiesz się jakie jeszcze produkty, przyprawy i zioła sprawiają, że cały świat przepadł na punkcie tajskiej kuchni. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Zjesz pyszne potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs, dlatego jeszcze nie mamy o nim żadnych opinii :) Będziemy ogromnie wdzięczni, jeśli po kursie podzielicie się z nami swoimi wrażeniami w ankietach.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 16 stycznia 2025, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Som tam – czyli słynna sałatka przygotowana z zielonej papai(papaya salad)
• Gay yang – grillowany kurczak w obłędnie pysznej marynacie chili
• Khua kling – nowa odsłona curry, czyli suche curry, serwowane z ryżem jaśminowym
• Red rubies – deser na bazie kasztanów wodnych w kremie kokosowym

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold i pakietu tropikalnego oraz vouchera na kurs kuchni tajskiej, kuchnie świata oraz na dowolnie wybrany kurs.

Szkolenie poprowadzi

Kasia Zielska

Miłośniczka kuchni tajskiej i piekielnie ostrych potraw, malarka. Od lat związana z Instytutem Sztuki Kulinarnej. Zawodowo tworzy autorskie przepisy dla kulinarnych marek i restauratorów. Szkoli kucharzy. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa. Na warsztatach będziecie mogli zobaczyć, jak swój zmysł artystyczny wyraża również na talerzu.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store