Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-10-18 | Kurs kuchni wegańskiej

390,00 zł

Opis produktu

Jesteś na diecie wegańskiej, ale nie masz pomysłów na niebanalne dania? Chcesz ograniczyć mięso i jego pochodne w swoim jadłospisie, ale wciąż brak Ci odwagi? Nie wiem jak dobrze bilansować swoje posiłki? Marzysz o niemięsnych wersach swoich ulubionych potraw? Ten kurs spełni wszystkie Twoje potrzeby! Razem z naszą gwiazdkową Ewą Michalską – wulkanem dobrej energii i zarażania pasją do gotowania i smakowania, przygotujemy potrawy, które wyniosą Cię na wyżyny nie mięsnych kreacji. Skupimy się na świetnych zamiennikach mięsach, takich jak tempeh czy tofu. Przygotujemy ukochane nuggetsy, ale całkowicie z boczniaków. Zrobimy własne nie-mięso i przyrządzimy pożądane pulpeciki jak z IKEA! Uczty nie może nie zakończyć kremowy i gładki nie-sernik z czekoladą. My nie możemy się doczekać!

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których od początku do końca przygotujecie wszystkie pozycje z menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie świeżych, oryginalnych produktów, dzięki którym smak każdej potrawy jest niezapomniany.
• Atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko nauczysz się gotować potrawy od podstaw, ale również sporo dowiesz się o sezonowości produktów, korzyściach diety wegańskiej i elastycznego podejścia do diety.
• Szkolenie prowadzone jest przez Ewę Michalską, specjalistkę kuchni sezonowej, która swoje zawodowe doświadczenie zdobywała w najlepszych restauracjach z gwiazdką Michelin w Polsce i na świecie (Atelier Amaro i Noma).

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania wegańskich potraw pełnych smaku.
• Dowiesz się, w jaki sposób robić zakupy, aby w pełni wykorzystać dostępne w danym okresie dary natury, zjeść smacznie i nie przepłacać.
• Poznasz triki, dzięki którym zamienisz każde, nawet najbardziej zwykłe warzywo, w idealnie zbalansowane danie. Dowiesz się, jak odpowiednio przygotować produkty i co dodać, aby wydobyć z nich całą moc aromatów.
• Zjesz najlepsze wegańskie dania w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nowy kurs. Czekamy na Wasze opinie!

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 18 października 2024, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Rustykalne podpłomyki z grillowanym tempehem i sosem orzechowym
• Chrupiące nuggetsy z boczniaka z domowym wegańskim majonezem chilli
• Wegańskie pulpeciki (jak z IKEA!) w sosie pieczeniowym z żurawiną i gniecionym puree z groszku
• Wegański jedwabisty sernik czekoladowy z owocami sezonowymi

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold oraz vouchera na dowolnie wybrany kurs.

Jeśli wybierasz:

• zaproszenie w formie pdf. do wydruku własnego - czas realizacji to 1-2 dni robocze.
• zaproszenie wydrukowane na ozdobnym papierze do odbioru osobistego - czas realizacji to 1-2 dni robocze. Koszt wydruku zaproszenia to 10 zł.
• zaproszenie wydrukowane na ozdobnym papierze z wysyłką kurierską - czas realizacji to 1-2 dni robocze (plus czas dostawy). Koszt wydruku zaproszenia to 10 zł. Koszt przesyłki kurierskiej to 14 zł.

Szkolenie poprowadzi

Ewa Michalska

doświadczenie zawodowe zdobywała w restauracjach typu fine- dine, w tym tych odznaczonych prestiżową gwiadką Michelin. Swój warsztat doskonaliła w takich restauracjach jak Amber Room, Nolita, Noma czy Atelier Amaro. Aktualnie tworzy kuchnię w leśnej głuszy na Mazurach w miejscu “Dzikie Historie Młynik”. Jest autorką albumu kulinarnego “Dzikie Historie Kuchnia”. Inspiracji do tworzenia nowych dań nieustannie dostarcza jej natura. W kuchni uwielbia wykorzystywać proste składniki w niekonwencjonalny sposób. Jej styl gotowania zmienia się zgodnie z kalendarzem natury, a dania bazują na produktach regionalnych. W kuchni sięga również po produkty zapomniane, pochodzące z lasów, łąk, pól i rzek.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store