Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-02-02 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Chiny

350,00 zł

Opis produktu

Marzysz o odkryciu tajemnic, które kryją się za obłędnymi smakami kuchni chińskiej? Chcesz nauczyć się przyrządzać autentyczne chińskie dania, ale w wersji wegańskiej? Jeśli tak, mamy ogromną przyjemność zaprosić Cię na kurs kuchni chińskiej wegańskiej! Podczas tej czterogodzinnej kulinarnej podróży pokażemy Ci jak przygotować przepyszne dania w całkowicie wegańskiej formie. Szykuj się! Będzie smacznie i bardzo ciekawie! W końcu takie są Chiny 😊

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, których używa się tradycyjnie w kuchni chińskiej. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania czterech potraw, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Dowiesz się jakie przyprawy, warzywa, zioła oraz sosy sprawiają, że cały świat pokochał kuchnię chińską. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Zjesz pyszne potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs, więc nie mamy o nim jeszcze żadnych opinii. Będzie nam ogromnie miło, jeśli po kursie zostawicie nam parę słów w ankietach 😊

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 02 lutego 2025, niedziela, godz. 11:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Su suanla tang (素酸辣汤)- Zupa ostro-kwaśna
• Su roupai chao lianzi baihe (素肉排炒莲子百合)- Duszony kotlet sojowy z nasionami lotosu i lilią
• Su yuxiang qiezi (素鱼香茄子) - Bakłażan po syczuańsku
• Hei zhima hudeser (黑芝麻糊) - Klejki z czarnym sezamem

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych
• Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł

Szkolenie poprowadzi

Natasha Su-chuan

Tłumacz, kucharz amator rodem z Tajwanu – miejsca łączącego wszystko to co w kuchni chińskiej najlepsze. Propagatorka zdrowej kuchni. W wolnej chwili gotuje, układa przepisy. Su-chuan mówi, że niezależnie od błędnych ocen kuchni chińskiej, najważniejsze jest to, że Chińczycy szanują jedzenie. Wierzą, że jedzenie ma wpływ na nasze zdrowie i stąd wywodzi się filozofia jedzenia wg harmonii Yin i Yang.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store