Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-01-28 | Kurs kuchni japońskiej brak miejsc lista rezerwowa

350,00 zł

Opis produktu

Bo kuchnia japońska to nie tylko sushi! 😊 Uwielbiasz azjatyckie smaki? Chcesz zgłębić tajniki kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni? Marzysz o odkryciu japońskiej szkoły gotowania, technik, obróbki i tak charakterystycznego stylu? Zapraszamy na kurs gorącej kuchni japońskiej, podczas którego przedstawimy Ci kuchenną kulturę kraju oraz wspólnie przygotujemy flagowe ciepłe potrawy. Zaczniemy od delikatnej sałatki z typowymi produktami kuchni japońskiej, nie zabraknie odżywczej zupy miso shiru. Usmażymy klasycznego kurczaka w sosie teriyaki oraz przygotujemy japońską odpowiedź na nasze kanapki, kanapki ryżowe oczywiście! Daj się zanurzyć w kuchnię Kraju Kwitnącej Wiśni i poznać nieznane dotąd techniki.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, w większości takich, których używa się także w Japonii. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko nauczysz się gotować potrawy od podstaw, ale również sporo dowiesz się o japońskich składnikach i tradycjach.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania aż czterech japońskich klasyków, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Przekonasz się jakie produkty sprawiają, że japońskie potrawy są tak wyjątkowe i charakterystyczne w smaku. Dowiesz się czym wyróżnia się kuchnia japońska i co stoi za jej sukcesem.
• Zjesz najlepsze japońskie potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs. Czekamy na Twoją opinię!

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 28 stycznia 2025, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Umekyu - sałatka z ogórka, sosu ze śliwek umeboshi i tańczących płatków tuńczyka katsuobushi
• Miso shiru – zupa na bazie pasty miso i samodzielnie przygotowanego wywaru ichiban dashi
• Kurczak teriyaki – kurczak smażony w klasycznym słodko-słonym sosie teriyaki
• Onigiri – japońskie ryżowe kanapki z intensywnym nadzieniem

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia

* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store