Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-01-11 | Kurs cukierniczy: Makaroniki brak miejsc lista rezerwowa

420,00 zł

Opis produktu

Uwielbiasz kolorowe francuskie makaroniki? Chcesz przygotować je w domu, ale boisz się, że to takie trudne i skomplikowane? Spokojnie! Śpieszymy z pomocą. Zapraszamy Cię na wyjątkowy kurs całkowicie poświęcony przygotowaniu makaroników. Tych idealnie okrągłych, chrupiących z zewnątrz i mięciutkich w środku. Pod okiem naszej trenerki, dla której makaroniki nie mają żadnych tajemnic, nauczysz się jak przygotować perfekcyjne ciasteczka z charakterystyczną falbanką. Jesteśmy pewni, że po tym kursie Twoje makaroniki będą się prezentować, jak z najlepszej cukierni.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których przygotujecie wszystkie desery z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie wysokiej jakości produktów, które przekładają się na wyjątkowy smak powstałych wypieków.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko pieczemy, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania makaroników dwoma różnymi metodami, włoską i szwajcarską.
• Dowiesz się jakie kremy i dodatki pasują do tych uroczych wypieków.
• Zjesz pyszny deser w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• Przydatne informacje, dużo wiedzy praktycznej, fantastyczna prowadząca
• Kinga jest świetna. Na pewno wrócę.
• Przyjemny czas, świetna atmosfera

 

RozwińZwiń Opis

PROGRAM

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 11 stycznia 2025, sobota, 09:00
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Makaroniki z kremem pistacjowym i frużeliną z czarnej porzeczki
• Makaroniki z kremem z mlecznej czekolady z dodatkiem likieru Baileys

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold, pakietu cukierniczego oraz voucherów na dowolnie wybrany kurs cukierniczy oraz na dowolnie wybrany kurs.

• Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł

Szkolenie poprowadzi

Kinga Filipowicz

Trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Niekwestionowana mistrzyni sztuki cukierniczej. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu. W wolnych chwilach prowadzi autorski blog conadeser.pl. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również ich perfekcyjny wygląd.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store