Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-04-28 | Kurs kuchni wegańskiej sezonowej: Ograniczam mięso

390,00 zł

Opis produktu

Chcesz ograniczyć spożycie mięsa, ale nie masz pomysłu na nowe dania? Obawiasz się, że rezygnacja z mięsa będzie równoznaczna z rezygnacją z Twoich ulubionych pyszności? Kuchnia wegańska kojarzy Ci się z nijakimi i powtarzalnymi daniami, pełnymi ciecierzycy i hummusu? Jeśli tak, ten kurs jest właśnie dla Ciebie. Na kursie kuchni wegańskiej sezonowej, pokażemy Ci, że wegańsko nie oznacza nudno, a każda pora roku kryje przed Tobą niezapomniane smaki. Pokażemy Ci, że wystarczy kilka prostych trików i patentów, aby zwykłe warzywo zamieniło się w danie, którym będą się zajadać nawet zagorzali mięsożercy. Nasza trenerka, Ewa Michalska, ekspertka kuchni sezonowej pokaże Ci, jak w prosty sposób przygotować pyszne dania, zgodne z kalendarzem natury. To ten kurs, na którym nie może Cię zabraknąć.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których od początku do końca przygotujecie wszystkie pozycje z menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie świeżych, oryginalnych produktów, dzięki którym smak każdej potrawy jest niezapomniany.
• Atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko nauczysz się gotować potrawy od podstaw, ale również sporo dowiesz się o sezonowości produktów, korzyściach diety wegańskiej i elastycznego podejścia do diety.
• Szkolenie prowadzone jest przez Ewę Michalską, specjalistkę kuchni sezonowej, która swoje zawodowe doświadczenie zdobywała w najlepszych restauracjach z gwiazdką Michelin w Polsce i na świecie (Atelier Amaro i Noma).

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania wegańskich potraw pełnych smaku.
• Dowiesz się, w jaki sposób robić zakupy, aby w pełni wykorzystać dostępne w danym okresie dary natury, zjeść smacznie i nie przepłacać.
• Poznasz triki, dzięki którym zamienisz każde, nawet najbardziej zwykłe warzywo, w idealnie zbalansowane danie. Dowiesz się, jak odpowiednio przygotować produkty i co dodać, aby wydobyć z nich całą moc aromatów.
• Zjesz najlepsze wegańskie dania w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• "Było znakomicie! Bardzo dziękuję"
• "Świetny kurs pod kątem przepisów i składników dostępnych w polskich sklepach."

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 28 kwietnia 2025, poniedziałek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Wegański tatar z pomidorów, podany ze świeżymi piklami z rzodkiewki oraz chrupiącym chipsem z ziemniaka
• Szarpane boczniaki bbq z dodatkiem marynowanego ogórka podane na własnoręcznie robionym chlebku pita
• Mięciutkie kopytka z wyjątkowym, wegańskim sosem bolognese
• Orzeźwiający rabarbar zapiekany pod smakowitą kołderką z orzechowej kruszonki

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold oraz vouchera na dowolnie wybrany kurs.

Jeśli wybierasz:

• zaproszenie w formie pdf. do wydruku własnego - czas realizacji to 1-2 dni robocze.
• zaproszenie wydrukowane na ozdobnym papierze do odbioru osobistego - czas realizacji to 1-2 dni robocze. Koszt wydruku zaproszenia to 10 zł.
• zaproszenie wydrukowane na ozdobnym papierze z wysyłką kurierską - czas realizacji to 1-2 dni robocze (plus czas dostawy). Koszt wydruku zaproszenia to 10 zł. Koszt przesyłki kurierskiej to 14 zł.

Szkolenie poprowadzi

Ewa Michalska

doświadczenie zawodowe zdobywała w restauracjach typu fine- dine, w tym tych odznaczonych prestiżową gwiadką Michelin. Swój warsztat doskonaliła w takich restauracjach jak Amber Room, Nolita, Noma czy Atelier Amaro. Aktualnie tworzy kuchnię w leśnej głuszy na Mazurach w miejscu “Dzikie Historie Młynik”. Jest autorką albumu kulinarnego “Dzikie Historie Kuchnia”. Inspiracji do tworzenia nowych dań nieustannie dostarcza jej natura. W kuchni uwielbia wykorzystywać proste składniki w niekonwencjonalny sposób. Jej styl gotowania zmienia się zgodnie z kalendarzem natury, a dania bazują na produktach regionalnych. W kuchni sięga również po produkty zapomniane, pochodzące z lasów, łąk, pól i rzek.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store