Program
- Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
- Termin: 24 stycznia 2025, piątek, godz. 18:30
- Czas trwania: 4 godziny
- Grupa: 8-16 osób
Zajęcia praktyczne:
• Impepata di cozze – mule gotowane w winie z regionu Kampania, podane z natką pietruszki i bagietką
• Risotto al prosecco con gamberi flambe – kremowe risotto z dodatkiem prosecco, podane z flambirowanymi krewetkami
• Penne alla vodka – wyjątkowy makaron penne z sosem pomidorowym, pancettą, śmietaną i chlustem wódki
• Torta di mele e noci della nonna – aromatyczne, domowe ciasto z jabłkami i orzeszkami pinii jak u babci
Wina:
• PRIMO BIANCO VERMENTINO DI SARDEGNA DOC 2021
• LUMA GRILLO SICILIA DOC 2021
• GRAN SASSO PECORINO ALTA QUOTA IGP 2021
• MOSCATO D'ASTI DOCG 2021
W ramach szkolenia otrzymasz:
• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Po lampce specjalnie dobranego wina (120ml) do dań głównych, oraz 50ml wina do deseru (uprzejmie informujemy, że nie akceptujemy alkoholu przyniesionego we własnym zakresie)
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
• Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych
* Uwaga! Ze względu na charakter szkolenia zachęcamy do zrezygnowania tego wieczoru z auta
Nicolla Palladini
Rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Cały czas się szkoli i rozwija swoją kulinarną pasję m.in. jest certyfikowanym sommelierem.