Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-02-22 | Kurs sushi: I stopień brak miejsc lista rezerwowa

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

350,00 zł

Opis produktu

Kręcenie rolek sushi spędza Ci sen z powiek? Chcesz przygotować prawdziwą sushi ucztę, ale zawsze coś jest nie tak? To ryż jakiś taki niesmaczny, tu coś nie chce się zwijać, tam wypada krewetka? Nic się nie martw, spieszymy z pomocą, czyli naszym bestsellerowym kursem sushi dla początkujących. To nie będzie zwykły kurs gotowania, tylko prawdziwa kulinarna wyprawa pełna ciekawostek, praktyki i wiedzy. Świeże ryby, delikatny i pyszny ryż, intrygujące dodatki? Po naszym kursie będziesz wiedzieć, jak zapakować pyszną rolkę, która powali innych nie tylko techniką, ale i wyjątkowym smakiem.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Korzystamy tylko z najlepszych, oryginalnych produktów! Nie ma u nas miejsca na polskie zamienniki. Stawiamy na autentyczność smaków, jak to czynią prawdziwi globtroterzy!
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia. Wspólne gotowanie, kulinarna zabawa i pozytywna energia - to wszystko czeka na Ciebie podczas naszych szkoleń..
• Nasi prowadzący to mistrzowie kulinarnych wędrówek. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność gotowania ryżu, czyli podstawy każdego sushi.
• Dowiesz się, jakie są rodzaje sushi i czym się różnią od siebie.
• Nauczysz się jak przygotować tamago, pokroić łososia, przyrządzić futomaki, uramaki i nigiri.
• Dowiesz się jakich produktów potrzebujesz, by przygotować wyśmienite w smaku sushi. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Skosztujesz własnoręcznie ukręconych rolek, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• „ Bardzo bogata wiedza i chęć dzielenia się nią” (kurs sushi I 13.04.2022 r.)
• „Najlepszy prezent jaki dostałam” (kurs sushi I 26.03.2022 r.)
• „było inspirująco” (kurs sushi I 23.04.2023 r.)

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 22 lutego 2025, sobota, godz. 11:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia teoretyczne:

• Historia, istota i rodzaje sushi
• Omówienie produktów potrzebnych do przygotowania sushi

Zajęcia praktyczne:

• Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
• Trening praktyczny dla uczestników kursu - Przygotowywanie tamago, nauka krojenia łososia i gotowania ryżu, przyrządzanie futomaki, uramaki, nigiri.

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
• Kieliszek słodkiego japońskiego wina (uprzejmie informujemy, że nie akceptujemy alkoholu przyniesionego we własnym zakresie)
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold, pakietu azjatyckiego, oraz voucherów kuchnie świata, na dowolnie wybrany kurs oraz kurs sushi I stopnia.
• Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia do 6 godzin przed jego rozpoczęciem w ramach usługi ZABEZPIECZ SWÓJ KURS. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub inny kurs.

Szkolenie poprowadzi

Gaweł Stefanowicz

Tworzeniem sushi zajmuje się od 15 lat. Obecnie związany z Tomo Sushi. W swojej szkole stawia na praktykę – sushi robią ręce i głowa. Jego cierpliwość i precyzja wzbudzają uznanie wśród mistrzów. Dla niego najważniejsza jest osoba, dla której przygotowuje sushi, oraz jej oczekiwania dotyczące smaku.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store