skład
woda, mąka konjac, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Organiczny makaron konjac shiratiki to wyjątkowy japoński produkt o wysokiej zawartości łatwoprzyswajalnego błonnika i zerowej zawartości alergenów! Jest bezbarwny i właściwie bezsmakowy, łatwo przejmuje barwę i smak otoczenia, więc świetnie nadaje się do łączenia w intensywnymi sosami, zupami i strir fry. Jest idealną bazą dań, świetnie zastępuje wysokowęglowodanowe produkty typu ziemniaki, ryż czy makaron.
Shiratiki to idealny produkt dla osób na różnych dietach - bezglutenowej, bezcukrowej, beztłuszczowej, cukrzycowej, a także dla osób, które czują konieczność liczenia kalorii w diecie - makaron konjac ma ich jedynie 10kcal w 100g produktu. Jest to najzdrowszy z makaronów na świecie, doskonale wpływa na perystaltykę jelit, poziom cukru i cholesterolu we krwi.
Czym jest konjac? Po polsku to... "dziwidło", roślina należąca do botanicznego rodzaju Amorphophallus. Nazwa została przyjęta na przełomie XIX i XX wieku w związku z wielkim zaskoczeniem, jakie cechy tej niesomowitej rośliny budziły wśród botaników. Z kolei w Wielkiej Brytanii kwiat dziwadła nosi nazwę corps flower, czyli "trupi kwiat", co jest związane z charakterystycznym "trupim" zapachem kwiatu konjac. Nazwa shiratiki pochodzi z Japonii, gdzie konajac znany i jadany jest od setek lat!
woda, mąka konjac, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Chiny
380g / 190g po odsączeniu
przechowuj w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w lodówce