Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-01-29 | Kurs kuchni tajskiej brak miejsc lista rezerwowa

350,00 zł

Opis produktu

Tajskie smaki to coś, co Cię kręci? Przebierasz nogami na wyjazd do Tajlandii, a tamtejsze smaki śnią Ci się po nocach? Zacznij gotować swoje ulubione potrawy w domu i, nie przesadzamy, rób to lepiej niż w restauracjach! Perfekcyjny pad thai, idealnie zbalansowane curry, aksamitne zupy i w końcu słodko-słony deser to potrawy, które będą Twoim początkiem do świata kuchni tajskiej i które będziesz mieć w małym paluszku. Podczas naszych warsztatów nie tylko przekażemy Ci nasze sprawdzone przepisy, ale przede wszystkim nauczymy arcyważnego balansu smaków i komponowania dań po tajsku.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, w większości takich, których używa się także w Tajlandii. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania aż pięciu tajskich potraw, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Dowiesz się jakie przyprawy, warzywa, zioła oraz sosy sprawiają, że cały świat pokochał kuchnię Tajlandii. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Zjesz najlepsze tajskie potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• Bardzo fajny kurs, ciekawie przedstawiony – dania bardzo smaczne. Prowadząca i asystent bardzo zaangażowani! Dziękuję było super.
• Super przygoda ze smakami Tajlandii. Bardzo przejrzyście i zrozumiale przeprowadzony kurs. Materiały przygotowane rewelacyjnie.
• Bardzo podobały mi się takie ogólne uwagi dotyczące przygotowania potraw

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 29 stycznia 2025, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tom Yum Goong - ostro kwaśna zupa z krewetkami
• Pad Thai - klasyczny smażony makaron ryżowy z tofu i kurczakiem
• Kaeng Phet - wieprzowina w czerwonym curry
• Kluay Buat Chee - banany w mleku kokosowym

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia

* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold i pakietu tropikalnego oraz vouchera na kurs kuchni tajskiej, kuchnie świata oraz na dowolnie wybrany kurs.

Szkolenie poprowadzi

Kasia Zielska

Miłośniczka kuchni tajskiej i piekielnie ostrych potraw, malarka. Od lat związana z Instytutem Sztuki Kulinarnej. Zawodowo tworzy autorskie przepisy dla kulinarnych marek i restauratorów. Szkoli kucharzy. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa. Na warsztatach będziecie mogli zobaczyć, jak swój zmysł artystyczny wyraża również na talerzu.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store