Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-02-22/23 | Kurs cukierniczy: Monoporcje 1 wolne miejsce

840,00 zł

Opis produktu

Cukierniczy świat oszalał na punkcie monoporcji. Te niewielkie desery podbiły cukierniczy rynek ostatnich lat. Cukiernie prześcigają się w coraz to wymyślniejszych połączeniach i formach. A my? My nauczymy Cię robić te cuda na naszym kurise. Tak, to możliwe! Monoporcje wymagają skupienia i uwagi, ale ucząc się ich krok po kroku, posiądziesz pożądaną wiedzę i ndowies się przygotowywać finezyjne desery w zaciszu własnego domu. Ekskluzywny zamsz, gładka polewa lustrzana, kremowe musowe wnętrza, odpowiednio chrupkie nadzienia w środku. To wszystko pokażemy Ci na naszym kursie. 

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których przygotujecie aż trzy rodzaje monoporcji. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie upiec więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie wysokiej jakości produktów, które przekładają się na pyszny smak powstałych wypieków i deserów.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko pieczemy, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich dziedzinach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania trzech różnych monoporcji 
• Dowiesz się w jaki sposób przygotować idealnie gładką polewę lustrzaną
• Dowiesz się jak pracować z zamszem
• Poznasz triki na przygotowanie pięknych monoporcji
• Dowiesz się jakie kremy pasują do monoporcji i jak je przygotować
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• "Przydatne informacje, dużo wiedzy praktycznej, fantastyczna prowadząca"
• "Było pysznie"
• "Pierwsze warsztaty cukiernicze, na których byłam. Bardzo jestem zadowolona"

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 22 - 23 lutego 2025, sobota i niedziela, godzina 15:00
  • Czas trwania: 8 godzin
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Kopułki mango z żółtym zamszem - rześkie monoporcje o smaku mango, na bazie których nauczymy Cię pracy z zamszem cukierniczym
• Kokosowy mus z mango z białą polewą lustrzaną - delikatne kokosowe monoporcje z nutą mango i białej czekolady, oblane mirror glaze.
• Mus czekoladowy z porzeczką i polewą lustrzaną na bazie ciemnej czekolady - monoporcje musowe o dużej zawartości czekolady połączonej z kwaskowatą czarną porzeczką

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Kinga Filipowicz

Trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Niekwestionowana mistrzyni sztuki cukierniczej. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu. W wolnych chwilach prowadzi autorski blog conadeser.pl. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również ich perfekcyjny wygląd.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store