Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-04-02 | Tropikalne gotowanie: kierunek Peru | ostatnie wolne miejsca

350,00 zł

Opis produktu

Chcesz podbić podniebienia swoich gości i zaskoczyć ich egzotycznymi smakami? Pragniesz wyruszyć w kulinarną podróż po tropikalnej kuchni Peru? Poczuć zapachy nieznanych dotąd przypraw, ognistość kolorowych papryczek i rześkość limonki? Jeśli tak, kurs kuchni peruwiańskiej jest zdecydowanie dla Ciebie! Odpowiednio zestawione przyprawy i tradycyjne techniki gotowania sprawią, że Twoje dania będą smakować, jakby wyszły spod noża najlepszej peruwiańskiej gospodyni. Nie zwlekaj i przekonaj się jak wyjątkowo pyszne mogą być Twoje dania.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Pracujemy w małych grupach maksymalnie czteroosobowych, dzięki czemu każdy uczestnik bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. To gwarantuje, że opanujesz wszystkie niezbędne umiejętności i wiedzę, a jednocześnie świetnie się przy tym zabawisz!
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, których używa się tradycyjnie w kuchni peruwiańskiej. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania aż pięciu potraw, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Dowiesz się jakie przyprawy, warzywa i zioła sprawiają, że cały świat odkrywa kuchnię peruwiańską. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Zjesz pyszne potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• „sztos. viva la Doris i Marek” (kurs kuchni peruwiańskiej 22.09.2020 r.)
• „bardzo fajni prowadzący, mili, komunikatywni, bardzo zabawni” (kurs kuchni peruwiańskiej 13.09.2022 r.)
• „extra, jedzenie pyszne”(kurs kuchni peruwiańskiej 13.09.2022 r.)

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 2 kwietnia 2025, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób
Zajęcia praktyczne:
• Ceviche – ryba marynowana w soku z limonki podawana z pieczonym batatem i chrupiącą kukurydzą
• Sopa de quinua - orzeźwiająca zupa z komosą ryżową na bazie skondensowanego mleka
• Lomo saltado – polędwiczka wieprzowa smażona z warzywami, tradycyjnie podawana z ryżem i frytkami
• Picarones - tradycyjny peruwiański deser na bazie słodkich ziemniaków

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold, pakietu tropikalnego oraz voucherów kuchnie świata oraz na dowolnie wybrany kurs.
• Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia do 6 godzin przed jego rozpoczęciem w ramach usługi ZABEZPIECZ SWÓJ KURS. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub inny kurs.

Szkolenie poprowadzi

Doris Lopez i Marek Witkowski

Peruwiańsko-polskie małżeństwo pełne pasji, ciepła i pozytywnej energii. Zakochani w kuchni. Ona gotować uczyła się od mamy i babci. On poznawał peruwiańską kulturę kulinarną w podróży. Gotowanie z nimi to porywająca podróż w głąb nieznanych smaków Peru.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store