Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-04-16 | Kurs kulinarny: Wołowina brak miejsc lista rezerwowa

  • Dostępność:

    Chwilowy brak towaru

390,00 zł

Opis produktu

Obróbka wołowiny, czyli wszystko to, co każdy mięsożerca wiedzieć i umieć powinien! 

Smakowite szkolenie otworzy część teoretyczna, podczas której opowiemy sobie o doborze mięsa, budowie woła, o tym czemu jeden kawałek trzeba robić 3 min, a drugi 3 godziny, o solankowaniu, przyprawianiu i marynowaniu.

Podczas części praktycznej przygotujemy dania z wołowiny, z różnych kawałków mięsa używając mniej popularnych kawałków w duchu filozofii from nose to tail. Wszystkie dania będą comforfoodowymi klasykami ze świeżym, orzeźwiającym pazurem, żeby pokazać, że mięso nie musi być ciężkie i zamulające.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 16 kwietnia 2025, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tatar z bavetty z limonkowym dressingiem, nachosami i ziołami
• Żebro wołowe na brioszce z grillowanymi warzywami, pesto miętowym i pomarańczami
• Stek z ongletu w sosie ostrygowym z pieczonym ziemniakiem i ogórkami w mięcie, miodzie i cytrusach
• Klopsy wołowe w meksykańskim sosie chipotle z podpłomykami i paloną cytryną

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Kieliszek wina (uprzejmie informujemy, że nie akceptujemy alkoholu przyniesionego we własnym zakresie)
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł

Szkolenie poprowadzi

Jan Kilański

Doświadczenie zdobywał gotując w gwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii, Santceloni(**) w Madrycie i Dos Cielos(**) w Barcelonie. Był finalistą siódmej edycji programu Top Chef. Gotowanie to dla niego bezustanna nauka, droga, a także styl życia. Otwarty na różne rodzaje kuchni i style gotowania.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store