Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-03-26 | Kurs kuchni tajskiej brak miejsc lista rezerwowa

350,00 zł

Opis produktu

Tajskie smaki to coś, co Cię kręci? Przebierasz nogami na wyjazd do Tajlandii, a tamtejsze smaki śnią Ci się po nocach? Zacznij gotować swoje ulubione potrawy w domu i, nie przesadzamy, rób to lepiej niż w restauracjach! Perfekcyjny pad thai, idealnie zbalansowane curry, aksamitne zupy i w końcu słodko-słony deser to potrawy, które będą Twoim początkiem do świata kuchni tajskiej i które będziesz mieć w małym paluszku. Podczas naszych warsztatów nie tylko przekażemy Ci nasze sprawdzone przepisy, ale przede wszystkim nauczymy arcyważnego balansu smaków i komponowania dań po tajsku.

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, w większości takich, których używa się także w Tajlandii. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania czterech tajskich potraw, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Dowiesz się jakie przyprawy, warzywa, zioła oraz sosy sprawiają, że cały świat pokochał kuchnię Tajlandii. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Zjesz najlepsze tajskie potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• Bardzo fajny kurs, ciekawie przedstawiony – dania bardzo smaczne. Prowadząca i asystent bardzo zaangażowani! Dziękuję było super.
• Super przygoda ze smakami Tajlandii. Bardzo przejrzyście i zrozumiale przeprowadzony kurs. Materiały przygotowane rewelacyjnie.
• Bardzo podobały mi się takie ogólne uwagi dotyczące przygotowania potraw

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 26 marca 2025, środa, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Laab - wieprzowina ze świeżymi azjatyckimi ziołami i prażonym ryżem
• Som Tam - sałatka ubijana w moździerzu na bazie kalarepy
• Khao Soi - słynna zupa z Chiang Mai na bazie curry z kurczakiem i kiszonym musztardowcem
• Mango Sticky Rice - ryż kleisty z mlekiem kokosowym i dojrzałym mango

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
• Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł*
W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Wiktoria Górecka

Autorka bloga Pyza made in Poland. Z wykształcenia psycholog kulturowy i psychodietetyk. Ogrom wiedzy na temat kuchni Azji wyniosła z licznych podróży po krajach tego kontynetu. Niekwestionowany autorytet kuchni wietnamskiej. Jej warsztaty to smakowita mieszanka teorii i praktyki.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store