Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-06-09 | Kurs kuchni azjatyckiej: bułeczki bao

390,00 zł

Opis produktu

Pulchniutkie od drożdży, pszenne i parowane, takie właśnie są bułeczki bao! Kto raz ich spróbuje, ten wie, że na tym jednym razie przygoda z bao się nie skończy. Jeśli tak, jak my szalejesz za nimi, to nie może Cię zabraknąć na naszym kursie! To będą 4 godziny wypełnione po brzegi teorią i praktyką niczym baozi pysznym nadzieniem. Widzimy się na kursie?

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których od początku do końca przygotujecie pięć dań. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, w większości takich, których używa się także w rodzimych kuchniach. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko nauczysz się gotować potrawy od podstaw, ale również sporo dowiesz się o kulinarnej historii bao.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania pięciu rodzajów bułeczek bao, zarówno na wytrawnie, jak i na słodko.
• Dowiesz się jak przygotować słynne bułeczki od podstaw.
• Dowiesz się jakie dodatki i połączenia smakowe będą wybornie pasować do mięciutkich bułeczek
• Zjesz przepyszne potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs, dlatego jeszcze nie mamy o nim żadnych opinii :) Będziemy ogromnie wdzięczni, jeśli po kursie podzielicie się z nami swoimi wrażeniami w ankietach.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 09 czerwca 2025, poniedziałek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Bao z marynowanym i pieczonym boczkiem, glazurowanym w sosie z czarnej fasoli i imbiru, sezamem i dymką
• Bao z farszem bakłażanowym z ketjap manis, posypką orzechową i bazylią tajską
• Bao z chrupiącym kurczakiem po syczuańsku, kapustą, chilli i kolendrą
• Deserowy bao pączek ze słonym miso-karmelem i orzechami

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold oraz vouchera na dowolnie wybrany kurs.
• Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia do 6 godzin przed jego rozpoczęciem w ramach usługi ZABEZPIECZ SWÓJ KURS. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub inny kurs.

Szkolenie poprowadzi

Jan Kilański

Doświadczenie zdobywał gotując w gwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii, Santceloni(**) w Madrycie i Dos Cielos(**) w Barcelonie. Był finalistą siódmej edycji programu Top Chef. Gotowanie to dla niego bezustanna nauka, droga, a także styl życia. Otwarty na różne rodzaje kuchni i style gotowania.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store