Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2025-09-11 | Kurs kuchni indyjskiej

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

370,00 zł

Opis produktu

Uwielbiasz aromatyczne przyprawy? Od dawna masz ochotę na pyszną i rozgrzewającą kolację? Na samą myśl o maślanym curry Twoje ślinianki intensywnie pracują? Jeśli tak, mamy coś dla Ciebie! Zapraszamy na kurs kuchni indyjskiej, na którym od podstaw przygotujesz indyjskie klasyki. Tradycyjne chlebki naan, klasyczna tikka masala, orzeźwiająca raita, aromatyczna cebulowa przekąska, aromatyczny ryż i na deser nieśmiertelne mango lassi. Indyjska uczta, na której nie może Cię zabraknąć!

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, w większości takich, których używa się także w Indiach. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko nauczysz się gotować potrawy od podstaw, ale również sporo dowiesz się o indyjskich składnikach i tradycjach.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania aż pięciu indyjskich klasyków, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Przekonasz się jakie przyprawy sprawiają, że indyjskie potrawy są tak intensywne w smaku. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować by wydobyć z nich całą moc aromatów.
• Zjesz najlepsze indyjskie potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• to nasz nowy kurs - czekamy na Twoje opinie!

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 11 września 2025, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Chai Masala - tradycyjna indyjska herbata podawana z mlekiem oraz cukrem i całą masą aromatycznych przypraw
• Onion Bhaji - tradycyjna indyjska przekąska na bazie cebuli i mąki z ciecierzycy
• Sos miętowo kolendrowy do onion bhaji
• Raita - sałatka ze świezych warzyw na bazie jogurtu
• Chlebek naan - drożdżowy chlebek podawany z masłem i kolendrą
• Ryż basmati do podawania dań
• Tikka masala z kurczakiem i warzywami - tradycyjny indyjski gulasz
• Mango lassi - kremowy deser na bazie soczystego mango

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia

Przed kursem warto wiedzieć:

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold, pakietu azjatyckiego, oraz voucherów kuchnie świata, na dowolnie wybrany kurs i na kurs kuchni indyjskiej.
• Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia do 6 godzin przed jego rozpoczęciem w ramach usługi ZABEZPIECZ SWÓJ KURS. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub inny kurs.
• Na życzenie wystawiamy certyfikat ukończenia szkolenia. Chcesz taki otrzymać? Napisz do nas na info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl. Koszt certyfikatu to 10 zł + ewentualna wysyłka 14 zł

Szkolenie poprowadzi

Mandeep Sidhu

Pochodzi z północnych Indii, a od ponad 10 lat mieszka w Polsce. Doświadczony restaurator, były właściciel indyjskich restauracji. Uwielbia gotować i dzielić sie swoją pasją.
Ma wyjątkowy smak i umiejętności manualne. Pod okiem Mandeepa dowiecie się jak w prawidłowy sposób przygotowywać dania kuchni indyjskiej, zagniatać indyjske pieczywo i jak doprawiać potrawy, aby smakowały dokładnie tak jak w Indiach! Przenieście się do Indii razem z Mandeepem!

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store