Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Grzyby Mun (Cloud Ear Fungus) 1kg

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

54,50 zł

Opis produktu

Grzyby suszone Mun (Black Fungus, Wood Ear, Mu Er, łac. Auricularia Polytricha)

Chyba najpopularniejszy w Azji grzyb wykorzystywany w kuchni. Ma kształt pofałdowanej miseczki i charakteryzuje się delikatnym, grzybowym smakiem. Doskonale chłonie smak innych składników potrawy, nie wybijając się swoim aromatem ponad główną nutę potrawy. Po ugotowaniu nabiera specyficznej, chrupkiej konsystencji.
Sposób użycia: moczyć w wodzie ok. 20 minut (namoczony grzyb powiększa się co najmniej pięć razy), a następnie dodać do potrawy w czasie gotowania lub smażenia.
Grzyby Mun dodawane są do zup i sosów. Przede wszystkim z powodu swojej charakterystycznej, chrupkiej konsystencji. Mają też doskonałe właściwości lecznicze, od wieków wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej. Chińczycy uważają, że ich systematyczne spożywane poprawia ogólną kondycję człowieka, łagodzi kaszel i ułatwia oddychanie w chorobach płuc. Jednak najważniejszą właściwością grzybka jest jego wpływ na zmniejszanie krzepliwość krwi i poprawę krążenia, co potwierdzają współczesne badania. Prawdopodobnie ta cecha powoduje zaskakująco mały poziom zachorowań na chorobę wieńcową w Chinach.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Chipsy krewetkowe

Chipsy krewetkowe

 Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Wakame, 50 g.

 Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka przypraw do pieczenia i grillowania mięs


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store