Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Region Orecchiette di Puglia 500g

19,90 zł

Opis produktu

Wspaniały makaron włoski pochodzący z regionu Apulia. Makaron w kształcie wybrzuszonego krążka, idealny do różnych sosów warzywnych.

Przygotowanie makaronu:

Do ok. litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 1g soli. Makaron gotować 6-8 minut,od czasu do czasu mieszając. Metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go 'al dente', dosłownie - 'na ząb', pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór. Makarony kolorowe Casa Rinaldi wyrabiane są z semoliny najwyższej jakości. Zachowano metody obróbki i suszenia makaronu, inspirowane rzemieślniczymi metodami produkcji z różnych regionów Włoch. Niepowtarzalną barwę i aromat zawdzięczają naturalnym składnikom. Uzyskanie ich unikalnych kształtów możliwe jest przy wykorzystaniu domowych metod produkcji makaronu. Na wyrobionym cieście urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo', rysuje powierzchnię makaronu, która staje się chropowata i sprawia, że sos lepiej jej się trzyma. Sos nie spływa i wydobywa najlepszy smak dania. Dla miłośników pasta al dente.

Waga produktu: 500g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Grzyby Słomiane w Zalewie (Straw Mushroom) 425g Jefi/Daimond/KS

Grzyby Słomiane w Zalewie (Straw Mushroom) 425g Jefi/Daimond/KS

Straw mushroom w zalewie, 425 g.

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Maniok korzeń świeży (Fresh Cassava Root) 1kg

Maniok korzeń świeży (Fresh Cassava Root) 1kg

Maniok jest podstawą diety w Azji, Ameryce Południowej i Afryce, ma lekko orzechowy posmak


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store