Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

6,50 zł

Opis produktu

Rozdrobnione na kawałki algi brunatne (głównie Undaria pinnatifida). Glony uzyskiwane z hodowli oceanicznych są myte, potem podgrzewane do temp. 80 st. C na ok. 1 min., następnie szybko schładzane wodą. W rezultacie uzyskują żywy zielony kolor. Odsączone z nadmiaru wody, są cięte mechanicznie na drobne kawałki i suszone w suszarkach rotacyjno-przepływowych. Wakame są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15 razy więcej niż mleko) i wiaminy B1, B2, B3, B6, B12. Wśród Japonek stosujących dietę bogatą w algi brunatne odnotowano niższy wskaźnik zachorowań na raka piersi. Wakame w smaku przypominają ostrygi. Stosowane są do sporządzania sałatek, szczególnie jednak nadają się do zup i bulionów, ale również jako dekoracyjny dodatek do potraw. Najpopularniejszym daniem w japońskich restauracjach jest wakame soba - makaron gryczany z glonami wakame. Glony przez użyciem należy namoczyć w zimnej wodzie (zwiększają objętość ok. 10-krotnie).

Skład: glony Wakame.

Waga: 50 g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Mąka z Ryżu Kleistego (Glutinious Rice Flour) 400g Windmill / Cock Brand

Mąka z Ryżu Kleistego (Glutinious Rice Flour) 400g Windmill / Cock Brand

Mąką z ryżu kleistego (Sticky Rice Flour) wykorzystywana głównie podczas przygotowania azjatyckich deserów, 400g.

 Kasza Bulgur Gruboziarnista Jasna Pilavik (Coarse Bulgur) 1kg Ala Ciftci

Kasza Bulgur Gruboziarnista Jasna Pilavik (Coarse Bulgur) 1kg Ala Ciftci

Kasza Bulgur Gruboziarnista Jasna Pilavik


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store