Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

6,90 zł

Opis produktu

Rozdrobnione na kawałki algi brunatne (głównie Undaria pinnatifida). Glony uzyskiwane z hodowli oceanicznych są myte, potem podgrzewane do temp. 80 st. C na ok. 1 min., następnie szybko schładzane wodą. W rezultacie uzyskują żywy zielony kolor. Odsączone z nadmiaru wody, są cięte mechanicznie na drobne kawałki i suszone w suszarkach rotacyjno-przepływowych. Wakame są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15 razy więcej niż mleko) i wiaminy B1, B2, B3, B6, B12. Wśród Japonek stosujących dietę bogatą w algi brunatne odnotowano niższy wskaźnik zachorowań na raka piersi. Wakame w smaku przypominają ostrygi. Stosowane są do sporządzania sałatek, szczególnie jednak nadają się do zup i bulionów, ale również jako dekoracyjny dodatek do potraw. Najpopularniejszym daniem w japońskich restauracjach jest wakame soba - makaron gryczany z glonami wakame. Glony przez użyciem należy namoczyć w zimnej wodzie (zwiększają objętość ok. 10-krotnie).

Skład: glony Wakame.

Waga: 50 g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Ciasto do Pierogów Vonton Cienkie 250g | Won Ton [PRODUKT MROŻONY]

Ciasto do Pierogów Vonton Cienkie 250g | Won Ton [PRODUKT MROŻONY]

Ciasto do smażonych pierogów Vonton

 Suszone Pestki Granata Całe (Anardana Whole) 100g TRS

Suszone Pestki Granata Całe (Anardana Whole) 100g TRS

Chrupiące nasiona granata (anardana) to przyprawa o delikatnym kwaskowym smaku. Stosowana zarówno w daniach z dodatkiem dali wszelkiego rodzaju, dipach, jak i przyprawianych na ostro indyjskich sosach i daniach typu curry.

 Makaron Ryżowy 5mm 400g

Makaron Ryżowy 5mm 400g

Makaron ryżowy idealny do Pho

 Salsa Taquera 370g Clemente Jacques

Salsa Taquera 370g Clemente Jacques

Idealna salsa do ukochanych tacos


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store