Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Spaghetti Czarne Barwione Atramentem z Kałamarnicy 250g Casa Rinaldi

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Alis

14,20 zł

Opis produktu

Doskonały makaron firmy Casa Rinaldi w kształcie nitki, barwiony naturalnym czarnym atramentem z kałamarnicy. Podawać skropiony dobrą oliwą z oliwek.

Przygotowanie makaronu:

Do ok. litra wrzącej wody wkładamy 100g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 1g soli. Makaron gotować 6-8 minut,od czasu do czasu mieszając. Metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go 'al dente', dosłownie - 'na ząb', pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór. Makarony kolorowe Casa Rinaldi wyrabiane są z semoliny najwyższej jakości. Zachowano metody obróbki i suszenia makaronu, inspirowane rzemieślniczymi metodami produkcji z różnych regionów Włoch. Niepowtarzalną barwę i aromat zawdzięczają naturalnym składnikom. Uzyskanie ich unikalnych kształtów możliwe jest przy wykorzystaniu domowych metod produkcji makaronu. Na wyrobionym cieście urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo', rysuje powierzchnię makaronu, która staje się chropowata i sprawia, że sos lepiej jej się trzyma. Sos nie spływa i wydobywa najlepszy smak dania. Dla miłośników pasta al dente.

Waga produktu: 250g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Warzywa Marynowane Czerwone (Red Pickles) | Fukujinzuke (福神漬) 1kg

Warzywa Marynowane Czerwone (Red Pickles) | Fukujinzuke (福神漬) 1kg

Czerwone Warzywa Marynowane Fukujin Zuke (福神漬) to rodzaj japońskich pikli przygotowany z rzodkwi, bakłażana i ogórka.

 Makaron Ryżowy Vermiccelli Nitki 454g

Makaron Ryżowy Vermiccelli Nitki 454g

Cienki makaron ryżowy nitki

 Patelnia do Tamago (Teflonowa) 13x18 cm

Patelnia do Tamago (Teflonowa) 13x18 cm

Patelnia do Tamago 13x18 cm

 Trawa cytrynowa świeża 1kg

Trawa cytrynowa świeża 1kg

Do tajskich zup, dań curry, stir fry czy sałatek. Obniża cholesterol i poziom glukozy.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store