Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Mąka Ryżowa (Rice Flour) 400g Windmill / Cock Brand

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Cock Brand

7,50 zł

Opis produktu

Mąka Ryżowa (Rice Flour) to bezglutenowa mąka wytwarzana ze zmielonych ziaren białego ryżu.

Proces otrzymywania mąki z ziaren ryżowych wymaga ich dokładnego oczyszczenia i pozbawienia twadych łusek. Dopiero surowe ziarenka są mielone na mąkę.

Mąka ryżowa nie tylko nie zawiera glutenu i cholesterolu, ale także jest bogata w błonnik, minerały (magnez, mangan, fosfor) i witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6).

Maka ryżowa jest jednym z powszechnie stosowanych składników kuchni azjatyckiej, a jej zastosowanie jest bardzo szerokie. Mąka ryżowa wykorzystywana jest m.in. do produkcji papieru ryżowego, makaronu ryżowego. Stosuje się ją do przyrządzania różnego rodzaju placków ryżowych i naleśników. W kuchni azjatyckiej mąkę ryżową dodaje się także do deserów, choć tu bardzo dobrze sprawdza się też jej specyficzna odmiana pozyskiwana z ryżu kleistego (Mąka z Ryżu Kleistego - Glutinious Rice Flour). 

Kraj pochodzenia: Tajlandia

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pieprz Czarny Mielony (Black Pepper Powder) 100g TRS

Pieprz Czarny Mielony (Black Pepper Powder) 100g TRS

Znakomitej jakości pieprz mielony.

  Chilli Zielone Świeże 10g  <font color=”red”> tymczasowo niedostępny</font>

Chilli Zielone Świeże 10g tymczasowo niedostępny

Najostrzejsza tajska papryczka chilli

 Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku Wasabi 2,7g Kimmy

Nori Snack (Prażone Wodorosty Nori) o Smaku Wasabi 2,7g Kimmy

Przekąska z prażonych alg Nori o smaku kimch. Znakomicie sprawdza się zarówno jako "małe co nieco" (szybka, gotowa do spożycia zakąska), jak i jako dodatek do różnych dań kuchni japońskiej i koreańskiej.

 Glutaminian Sodu99% 200g Ajinomoto

Glutaminian Sodu99% 200g Ajinomoto

Sól kwasu glutaminowego. Produkt wyizolowany z wodorostów - kwas glutaminowy połączony z zasadą sodową, podstawowa przyprawa kuchni japońskiej. Charakterystyczny smak umami (jap. wyśmienity, smakowity), czyli tzw. piąty smak.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store