Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Trufla biała piemoncka z Alby (tuber magnatum pico) 30 g

Produkt archiwalny

Opis produktu

Wspaniała biała trufla piemoncka.

Skład: Biała trufla 48%, oliwa z oliwek 51%, aromat.

Trufla biała uważana jest za głównego przedstawiciela trufli. Występuje jedynie we Włoszech i sprzedawana jest w miasteczku Alba. Kształt jej jest nieregularny, często spłaszczony, z wieloma zagłębieniami na gładkiej, lekko aksamitnej skórce. Kolor łupinki bywa jasno ochrowy, ciemno kremowy lub lekko zielonkawy. Na powierzchni ma dużo bordowych plamek. Mięsiste wnętrze odróżnia się od zewnętrznej łupiny kolorem białym, szarożółtym lub różowym, z gęstą siecią białych żyłek. Zapach to połączenie piżma, orzechów oraz ozonu. Walory zapachowe tej trufli najbardziej rozpoznawalne są tylko w świeżych truflach, dlatego spożywana jest zwykle na surowo.
TartufLanghe powstała w roku 1968, wtedy to rozpoczęła swoją działalność w świecie trufli. Restauracja ?Od Beppe? otworzona została w samym sercu miasta Alba, goszczono tam największych smakoszy grzybów i trufli.
TartufLanghe jako pierwsza firma na świecie wyprodukowała w swoich zakładach ciasto do trufli. Za ten wspaniały wyczyn przyznano jej w 1992 roku nagrodę Fancy Food Summer Show w Nowym Jorku. Potrawy z truflami powstają według przepisów tradycji piemonckiej. Jakość gwarantuje staranny dobór surowców, stała kontrola profesjonalistów zatrudnionych w różnych fazach produkcyjnych. Dziś TartufLanghe jest jedną z najbardziej prestiżowych firm produkujących artykuły spożywcze we Włoszech.

Waga: 30 g

RozwińZwiń Opis

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store