Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kwaszone Suszone "Śliwki" Japońskie | Umeboshi 150g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

19,90 zł

Opis produktu

Kwaszone "śliwki" japońskie Umeboshi (梅干) 160g to szczególny rodzaj pikli, bo choć "ume" tłumaczy się zazwyczaj jako „śliwka” to właściwie śliwka Umeboshi to gatunek moreli (prunus mume).

Wyjątkowy smak, kolor, a także właściwości prozdrowotne czynią śliwkę Umeboshi niezastąpioną w zdrowej kuchni japońskiej.

Sposób produkcji Ume Oishiyo polega na zamarynowaniu w soli morskiej i liściach shiso niedojrzałych japońskich śliwek, a następnie ich suszeniu na słońcu. 

Umeboshi podawane są często jako przystawka do ryżu i sushi.

Co ciekawe, owoc śliwki Ume, pod nazwa 'wu mei', wykorzystywany jest w chińskiej medycynie tradycyjnej. Stosowany jest on jako środek w przypadku zatruć pokarmowych, udaru słonecznego, problemów żołądkowych i choroby lokomocyjnej.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 160g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

  Tajska Bazylia Świeża 100g

Tajska Bazylia Świeża 100g

Wyjątkowa odmiana bazylii, niezastąpiona w tajskich daniach

 Mieszanka Przypraw do Herbaty z Mlekiem po Indyjsku (Spice Blend for Tea & Milk) | T-Plus Masala 35g MDH

Mieszanka Przypraw do Herbaty z Mlekiem po Indyjsku (Spice Blend for Tea & Milk) | T-Plus Masala 35g MDH

T-Plus Masala to wyjątkowa mieszanka indyjskich przypraw do herbaty i mleka.

 Chilli Czerwone Świeże 100g

Chilli Czerwone Świeże 100g

Ostre papryczki idealne do tajskich dań


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store