Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Grzyby Mun Kawałki (Cloud Ear Fungus) 100g

  • Dostępność:

    2-3 dni

8,00 zł

Opis produktu

Grzyby suszone Mun (Black Fungus, Wood Ear, Mu Er, łac. Auricularia Polytricha)

Chyba najpopularniejszy w Azji grzyb wykorzystywany w kuchni. Ma kształt pofałdowanej miseczki i charakteryzuje się delikatnym, grzybowym smakiem. Doskonale chłonie smak innych składników potrawy, nie wybijając się swoim aromatem ponad główną nutę potrawy. Po ugotowaniu nabiera specyficznej, chrupkiej konsystencji.
Sposób użycia: moczyć w wodzie ok. 20 minut (namoczony grzyb powiększa się co najmniej pięć razy), a następnie dodać do potrawy w czasie gotowania lub smażenia.
Grzyby Mun dodawane są do zup i sosów. Przede wszystkim z powodu swojej charakterystycznej, chrupkiej konsystencji. Mają też doskonałe właściwości lecznicze, od wieków wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej. Chińczycy uważają, że ich systematyczne spożywane poprawia ogólną kondycję człowieka, łagodzi kaszel i ułatwia oddychanie w chorobach płuc. Jednak najważniejszą właściwością grzybka jest jego wpływ na zmniejszanie krzepliwość krwi i poprawę krążenia, co potwierdzają współczesne badania. Prawdopodobnie ta cecha powoduje zaskakująco mały poziom zachorowań na chorobę wieńcową w Chinach.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Mieszanka Przypraw do Dań z Soczewicy (Spice Blend for Washed Grams Lentil) | Chana Dal Masala 100g MDH

Mieszanka Przypraw do Dań z Soczewicy (Spice Blend for Washed Grams Lentil) | Chana Dal Masala 100g MDH

Chana Dal Masala to indyjska mieszanka przypraw do indyjskich dań z soczewicy.

 Papryka Mielona Wędzona Półsłodka | Lata Agridulce Pimentón Ahumado 70g La Chinata

Papryka Mielona Wędzona Półsłodka | Lata Agridulce Pimentón Ahumado 70g La Chinata

Dymny aromat przyprawy nadaje potrawom inny wymiar.

 Chilli Mulato (suszone) 20g

Chilli Mulato (suszone) 20g

Niezwykle aromatyczna meksykańska papryczka

 Japońska Posypka do Ryżu Furikake Yukari 60g Mishima

Japońska Posypka do Ryżu Furikake Yukari 60g Mishima

Świetny dodatek do ugotowanego ryżu.

 Bancha | Herbata Japońska z Późnego Zbioru 60g Maruka

Bancha | Herbata Japońska z Późnego Zbioru 60g Maruka

Bancha to zielona, japońska herbata pochodząca z późnego zbioru. Herbaciane listki użyte do jej skomponowania - duże, twarde i dość żylaste, zostały wymieszane wraz z miękkimi gałązkami. Taka miesznaka zapewnia Banchy delikatny, słabszy napar o małej zawartości teiny i świeżym aromacie (stąd polecana także do picia na zimno).


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store