Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Grzyby Mun Kawałki (Cloud Ear Fungus) 100g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

8,00 zł

Opis produktu

Grzyby suszone Mun (Black Fungus, Wood Ear, Mu Er, łac. Auricularia Polytricha)

Chyba najpopularniejszy w Azji grzyb wykorzystywany w kuchni. Ma kształt pofałdowanej miseczki i charakteryzuje się delikatnym, grzybowym smakiem. Doskonale chłonie smak innych składników potrawy, nie wybijając się swoim aromatem ponad główną nutę potrawy. Po ugotowaniu nabiera specyficznej, chrupkiej konsystencji.
Sposób użycia: moczyć w wodzie ok. 20 minut (namoczony grzyb powiększa się co najmniej pięć razy), a następnie dodać do potrawy w czasie gotowania lub smażenia.
Grzyby Mun dodawane są do zup i sosów. Przede wszystkim z powodu swojej charakterystycznej, chrupkiej konsystencji. Mają też doskonałe właściwości lecznicze, od wieków wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej. Chińczycy uważają, że ich systematyczne spożywane poprawia ogólną kondycję człowieka, łagodzi kaszel i ułatwia oddychanie w chorobach płuc. Jednak najważniejszą właściwością grzybka jest jego wpływ na zmniejszanie krzepliwość krwi i poprawę krążenia, co potwierdzają współczesne badania. Prawdopodobnie ta cecha powoduje zaskakująco mały poziom zachorowań na chorobę wieńcową w Chinach.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Okonomi Kokusai 2,15kg Otafuku

Sos Okonomi Kokusai 2,15kg Otafuku

Sos Okonomi Kokusai 2,15kg Otafuku

 Sos teriyaki Healthy Boy 250ml

Sos teriyaki Healthy Boy 250ml

 Sos Char Siu (Barbecue) LKK 397g

Sos Char Siu (Barbecue) LKK 397g

Chiński sos sprawdzi się jako marynata do grilla i pieczenia

 Sos sojowy naturalnie warzony Kikkoman 150ml  (dyspenser)

Sos sojowy naturalnie warzony Kikkoman 150ml (dyspenser)

Klasyczny sos sojowy do kuchni japońskiej, sushi, marynat i gotowania

 Zatar Al Salam 500g

Zatar Al Salam 500g

Oryginalna mieszanka przypraw na bazie suszonego tymianku, prażonego sezamu, prażonej pszenicy, oleju słonecznikowego, sumaku oraz soli


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store