Fasola Czarna Cała 560g La Sierra
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Fasola zajmuje niezwykle ważne miejsce w jadłospisie Meksyku, jest drugim podstawowym produktem zaraz po kukurydzy. W meksyku rośnie około 20 jej odmian, jednak najpopularniejsza jest czarna fasola, którą spożywa się gotowaną z aromatycznymi ziołami lub zmieloną po ugotowaniu w postaci pasty. Bardzo często łączy się ją z różnymi rodzajami mięs i warzywami. Z pasty fasolowej, połączonej z cebulą, śmietaną i podsmażoną słoniną powstaje tradycyjna, znakomita 'sopa de frijoles Negrom' (zupa z czarnej fasoli). Jeśli usmażymy czarną fasolę, z dodatkiem cebuli, chillli, śmietany, żółtego sera lub słoniny otrzymamy frijoles refitos (smażoną fasolę) - bazę na której możemy przygotować różnorodne dania np. nadzienie do rajas (nadziewanych miękkich tortilli) lub buritos.
Waga: 560g