skład
chilli, trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, szalotka, pasta krewetkowa, skórka limonki kaffir, mielony kmin rzymski
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
Producent:
Pasta Curry jest typowym tajskim dodatkiem do potraw.
Przepis: Wymieszaj 50 g (całe opakowanie) Czerwonej pasty Curry ze szklanką( 200 ml) mleka kokosowego, następnie podgrzewaj całość aż do zagotowania. Dodaj około 200 g mięsa i gotuj dalej, aż mięso będzie gotowe. Dodaj 100-150 g warzyw (Takich, jakich lubisz) oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj do momentu, aż warzywa zmiękną. Spróbuj, zanim dodatkowo przyprawisz potrawę!!!
Sugestia: Aby smak potrawy był łagodniejszy użyj tylko połowy porcji pasty curry.
chilli, trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, szalotka, pasta krewetkowa, skórka limonki kaffir, mielony kmin rzymski
Tajlandia
50g
po otwarciu przechowuj w lodówce