Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 100g Vandevi

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

11,90 zł

Opis produktu

Asafetyda (hin. hing, ang. asafoetida lub stinking gum, niem. Stinkasant) przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej. Ta gumo-żywica ma charakterystyczny, silny zapach,  zbliżony do cebuli lub czosnku. Pomimo swoich dość odpychających nazw (w Polsce nazywana czarcim łajnem lub smrodzieńcem) nadaje potrawom indyjskim wspaniały aromat. Co istotne, po dodaniu do potrawy mocny zapach zanika, pozostawiając po sobie unikalny indyjski smak. Asafetidę poleca się do potraw ciężkostrawnych, szczególnie z roślin strączkowych. W Indiach spożywają ja osoby, które z przyczyn religijnych nie używają cebuli lub czosnku.

 
Asaofetida ma też właściwości lecznicze, charakteryzuje się właściwościami uspokajającymi, jest też doskonała dla osób mających problemy z układem pokarmowym, a to dzięki swojej znikomej agresywności w stosunku do bakterii jelitowych. Jest doskonała na wzdęcia.

Skład: mąka ryżowa, guma arabska, asafoetida, kurkuma, mąka pszenna.

Waga: 100g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Mąka Semolina Coarse Gruba 500g TRS

Mąka Semolina Coarse Gruba 500g TRS

Semolina - mąka otrzymywana z przemiału twardej pszenicy durum.

 Pasta z Tajskiej Bazylii | Holy Basil Seasoning Paste 50g

Pasta z Tajskiej Bazylii | Holy Basil Seasoning Paste 50g

Pasta z Tajskiej Bazylii Holy (Holy Basil Seasoning Paste) 50g firmy Lobo to gotowy produkt przeznaczony do potraw mięsnych. Idealnie sprawdza się w zestawieniu zarówno z wołowiną lub wieprzowiną, jak i z drobiem.

 Mąka Kukurydziana Masa Harina Biała 1kg

Mąka Kukurydziana Masa Harina Biała 1kg

Mąka kukurydziana używana do przygotowywania m.in. tortilli, atole i tamales.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store