Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Udon Makaron Świeży (Fresh Udon Noodles) 200g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

4,50 zł

Opis produktu


Udon w parze z Sobą są symbolami japońskiej "kultury makaronowej". Udon przygotowywany jest z mąki pszennej. Nitki świeżego są białe, błyszczące i grube. Sprawiają wrażenie aksamitnych i śliskich. W wersji suszonej nitki mogą być płaskie, kwadratowe lub okrągłe. Udon ma niewyraźny smak - charakter nada mu bulion lub sos do maczania. Przygotowuję się go trzema metodami, zawsze jednak po uprzednim ugotowaniu: można podawać go z gorącą zupą, na ciepło lub zimno z sosem do maczania lub podsmażać z innymi składnikami.

Makaron Udon sporządza się z mąki pszennej, wody i soli. Japończycy rozróżniają cztery stopnie gradacji mąki, przez wzgląd na zawartość białka: mąka chlebowa (13% zawartości białka) o wysokiej zawartości glutenu, mąka o zawartości podwyższonej (11%), średniej (9%) i tortowa (7%) Udon wyrabia się z mąki, która zawiera 9% białka.

Skład: mąka pszenna (84,26%), skrobia z tapioki modyfikowanej (10,11%), gluten (1,35%), olej kukurydziany (1,15%), naturalny konserwant: kwas mlekowy (E270), ocet (0,27%).
 

Waga: 200 g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Naturalny atrament z Kałamarnicy | Nero di Seppia 180g

Naturalny atrament z Kałamarnicy | Nero di Seppia 180g

Naturalny atrament z Kałamarnicy.

 Oldfriends KIMCHI Classic (MILD) 300g

Oldfriends KIMCHI Classic (MILD) 300g

Oryginalne kimchi według tradycyjnej koreańskiej receptury

 Koreański Dip z Fermentowanej Soi i Pasty z Papryki | Ssamjang 500g Sempio

Koreański Dip z Fermentowanej Soi i Pasty z Papryki | Ssamjang 500g Sempio

Świetny dip do surowych warzyw i pasta do gotowania

 Cynamon Mielony (Cinnamon Powder) 100g TRS

Cynamon Mielony (Cinnamon Powder) 100g TRS

Cynamon mielony firmy TRS

 Japońska Słodka Fasolka Adzuki | Yude Azuki 1kg Imuraya [puszka]

Japońska Słodka Fasolka Adzuki | Yude Azuki 1kg Imuraya [puszka]

Japońska Słodka Fasolka Adzuki zwana jest także czerwoną soją. W kuchni japońskiej stanowi jeden z podstawowych składników słodkich deserów.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store