Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Mąka Semolina Coarse Gruba 500g TRS

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    TRS

11,50 zł

Opis produktu

Semolina gruba - mąka otrzymywana z przemiału twardej pszenicy durum. Poddawana procesowi wybielania i pasteryzacji. W kuchni indyjskiej używana do deserów, przekąsek, słodyczy, w krajach europejskich, z semoliny produkuje się najwyższej jakości makarony. 

W 1959 roku Mr Suterwalla wyruszył w podróż dookoła świata w poszukiwaniu etnicznych przypraw. W efekcie jego osobistej pasji i zaangażowania powstała firma TRS, która dziś jest jednym z największych na świecie producentem przypraw etnicznych. Produkty TRS są uznawane za jedne z najlepszych dzięki nieustannej kontroli dostawców, wyśrubowanym standardom kontroli jakości i bardzo dokładnemu czyszczeniu.

Waga: 500 g

Wartość odżywcza

Ilość na porcję (100g)  
wartość energetyczna 335kcal
Węlowodany(g) 75.9  
Białka(g) 8.2
tłuszcze(g) 2
błonnik 2g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 50g Vandevi

Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 50g Vandevi

Asafetyda - przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej.

 Tahini Pasta Sezamowa 300g Doyal (słoik)

Tahini Pasta Sezamowa 300g Doyal (słoik)

Pasta sezamowa Tahini to pasta przygotowana z uprażonych, a następnie zmielonych ziaren sezamu. Tahini to tradycyjny składnik kuchni Bliskiego Wschodu. Posiada specyficzny sezamowo-maślany smak, który idealnie komponuje się zarówno w wytrawnymi jak i słodkimi potrawami.

 Maniok korzeń świeży (Fresh Cassava Root) 1kg

Maniok korzeń świeży (Fresh Cassava Root) 1kg

Maniok jest podstawą diety w Azji, Ameryce Południowej i Afryce, ma lekko orzechowy posmak

 Papryka Mielona Wędzona Słodka | Lata Dulce Pimentón Ahumado 160g La Chinata

Papryka Mielona Wędzona Słodka | Lata Dulce Pimentón Ahumado 160g La Chinata

Dymny aromat przyprawy nadaje potrawom inny wymiar.

 Glutaminian Sodu99% 200g Ajinomoto

Glutaminian Sodu99% 200g Ajinomoto

Sól kwasu glutaminowego. Produkt wyizolowany z wodorostów - kwas glutaminowy połączony z zasadą sodową, podstawowa przyprawa kuchni japońskiej. Charakterystyczny smak umami (jap. wyśmienity, smakowity), czyli tzw. piąty smak.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store