Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Glony Konbu / Kombu / Dashima (Dried Kelp) 100g

  • Dostępność:

    3-5 dni

16,50 zł

Opis produktu

Konbu / kombu (Morszczyn pęcherzykowaty) to jeden z najpopularniejszych glonów wykorzystywanych w kuchni japońskiej, zaraz po glonach Nori.

Razem z katsuo-bushi (plasterkami tuńczyka bonito), służy przygotowaniu bulionu dashi. Z samych liści konbu przyrządza się wegetariańską wersję dashi. Poza podstawowym zastosowaniem, konbu można je także skrobać, w celu otrzymania cienkich wstążek (oboro konbu) oraz zrzynek (soboro / tororo konbu). Oboro konbu wykorzystuje się do wiązania potraw, jak np. sushi. Tororo konbu służy do przyrządzania klarownych zup.

Konbu stanowi także bardzo ważny element kultury japońskiej - nieodzowny na stole podczas uroczystych przyjęć - yorokonbu oznacza "radować się".

Glony konbu charakteryzują się bardzo wysoką zawartością jodu i mają właściwości lecznicze. Morszczyn stosowany jest w niedoczynności tarczycy, przyspiesza przemianę materii, zapobiega arteriosklerozie.

Waga: 100 g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Chilli Chipotle (suszone) 20g

Chilli Chipotle (suszone) 20g

Wędzona papryka jalapeño

 Pasta Tom Yum 30g Lobo

Pasta Tom Yum 30g Lobo

Pasta Tom Yum Lobo 30g

 Napój o smaku Mango 320ml | Mogu Mogu

Napój o smaku Mango 320ml | Mogu Mogu

Napój owocowy z galaretką kokosową - pijesz i żujesz jednocześnie :)

  Trawa cytrynowa świeża 100g

Trawa cytrynowa świeża 100g

Do tajskich zup, dań curry, stir fry czy sałatek. Obniża cholesterol i poziom glukozy.

 Przyprawa do Fajita 30g

Przyprawa do Fajita 30g

Mieszanka czosnku i cebuli aromatyzowanych naturalnym dymem z mesquite służąca do przyprawiania tradycyjnego, meksykańskiego dania Fajita.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store