Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Cukier palmowy 200g Thai dancer

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Thai Dancer

5,80 zł

Opis produktu

Cukier palmowy poza najważniejszymi zastosowaniami kulinarnymi, jak  smażenie w woku (idealne dzięki wysokiej temperaturze spalania cukru i niskiej topnienia), jest produktem bardzo zdrowym i coraz bardziej pożądanym - ma małą zawartość fruktozy (polecany dla osób otyłych), w bardzo małym stopniu obciąża trzustkę i wątrobę, bogaty w witaminy C i B, cynk, potas, żelazo i niektóre aminokwasy.

W smaku przypomina cukier brązowy, ale jest nieco bardziej wytrawny. Można doszukać się w nim posmaku karmelu czy też toffi.

Nierafinowany cukier, uzyskiwany z dojrzałych palm kokosowych (6-10 letnich), a w zasadzie soków, które wydzielaną są przy rozkwicie pierwszych kwiatów. Wówczas właśnie palmy zamieniają rezerwy skrobi w cukier (ułatwiający wzrost kiści kwiatowych). Ścięcie czy też naruszanie kwiatostanu powoduje spływanie soków, które zbiera się, gotuje w celu zagęszczenia i pozostawia do zastygnięcia, uzyskując tym sposobem cukier.

RozwińZwiń Opis

skład

cukier palmowy 100%

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

200g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu, szczelnie zapakowany 

Produkty powiązane

 Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

Kaczka w tajskim curry Panang z owocami lychee


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 100g Vandevi

Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 100g Vandevi

Asafetyda - przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store