Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 50g

  • Dostępność:

    ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK

6,90 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Produkty powiązane

 Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Przepis na najbardziej tradycyjną, tajską zupę kokosową z kurczakiem.

 Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Przepis na ostro - kwaśną, tajską zupę z krewetkami.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Kalmary panierowane Romana, 1kg [PRODUKT MROŻONY]

Kalmary panierowane Romana, 1kg [PRODUKT MROŻONY]

Doskonale sprawdzą się w formie przekąski

  Marynowane Kwiaty Krzewu Dżondżoli [Jon-joli] 550g Amfora

Marynowane Kwiaty Krzewu Dżondżoli [Jon-joli] 550g Amfora

Marynowane Kwiaty Krzewu Dżondżoli [Jon-joli] to wyjątkowy kaukaski produkt określany mianem gruzińskich kaparaów. Przygotowany ze świeżych kwiatów jonjoli (krzewy wysokości około 3-4 metrów) rosnących w lasach wysokich gór Kaukazu w Gruzji.

 Shichimi Togarashi / Nanami Togarashi 30g (rozważany)

Shichimi Togarashi / Nanami Togarashi 30g (rozważany)

Przyprawa japońska "siedem smaków papryczki chilli".

 Sos Sojowy Ciemny Marudaizu Bezglutenowy | Komugi Wo Marudaizu Shouyu (小麦を使わない丸大豆しょうゆ) 500ml Shoda [Produkt Premium]

Sos Sojowy Ciemny Marudaizu Bezglutenowy | Komugi Wo Marudaizu Shouyu (小麦を使わない丸大豆しょうゆ) 500ml Shoda [Produkt Premium]

Sos Sojowy Ciemny Marudaizu Shouyu to wyjątkowy sos sojowy oznaczony certyfikatem. Sosy sojowe Marudaizu są produkowane jedenie w fabrykach japońskich, z soi hodowanej wyłącznie w Japonii. Znakiem szczególnym tego sosu jest złota nakrętka.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store