Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 50g

  • Dostępność:

    ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK

6,90 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Produkty powiązane

 Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Przepis na najbardziej tradycyjną, tajską zupę kokosową z kurczakiem.

 Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Przepis na ostro - kwaśną, tajską zupę z krewetkami.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Kmin Rzymski Mielony (Cumin Powder) | Jerra Powder 100g TRS

Kmin Rzymski Mielony (Cumin Powder) | Jerra Powder 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Fasola Czerwona Gotowana w Puszce (Canned Red Kidney Beans) 400g TRS

Fasola Czerwona Gotowana w Puszce (Canned Red Kidney Beans) 400g TRS

Doskonałej jakości czerwona fasola znanej na całym świecie firmy TRS.

 Napój o Smaku Japońskiego Yuzu 250ml MangaJo

Napój o Smaku Japońskiego Yuzu 250ml MangaJo

Napój o Smaku Yuzu 250 ml


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store