Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 50g

  • Dostępność:

    ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY PONIEDZIAŁEK

7,50 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Produkty powiązane

 Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Przepis na ostro - kwaśną, tajską zupę z krewetkami.

 Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Przepis na najbardziej tradycyjną, tajską zupę kokosową z kurczakiem.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta imbirowo-czosnkowa 300g JIVAA

Pasta imbirowo-czosnkowa 300g JIVAA

Doskonała baza do indyjskich dań typu curry.

 Sos Yakisoba Otafuku do Makaronu Smażonego 300g Otafuku

Sos Yakisoba Otafuku do Makaronu Smażonego 300g Otafuku

Oryginalny japoński sos Yakisoba Otafuku do makaronu smażonego

 Makaron Spaghetti alla Chitarra 500g Casa Rinaldi

Makaron Spaghetti alla Chitarra 500g Casa Rinaldi

Najwyzszej jakości włoski makaron 100% z semoliny z pszenicy durum

 Salsa serowa Con Queso 300g PocoLoco

Salsa serowa Con Queso 300g PocoLoco

Tradycyjny dip serowy idealny do dań kuchni meksykańskiej.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store