Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Klasyczne Curry Indyjskie - przepis + zestaw produktów

  • Dostępność:

    3-5 dni

85,00 zł

Opis produktu

INDIAN CURRY

Kuchnia indyjska urzeka magią smaków i aromatów. Nic jednak bardziej mylnego, aniżeli uproszczanie przepisów kuchni hinduskiej do takich, które zawierają tylko jedną z morza przypraw, nadających każdej z potraw tej przepysznej wyjątkowości. Nabycie umiejętności przyrządzania sosu curry przyda się Wam podczas komponowania kolejnych potraw:)

Przepis na 4 porcje
SOS CURRY

Składniki:
  • Prażona cebulka 100g
  • Orzeszki ziemne 200g
  • Przecier pomidorowy 200g
  • Imbir / czosnek 50g
  • Kardamon 10g
  • Anyż 5g
  • Kurkuma i chilli, szczypta 
  • Sól, szczypta
  • Kmin w proszku 5g
  • Kolendra w proszku 5g
  • Kozieradka 5g
  • Garam masala 5g

    Przygotowanie:

    1. Przygotuj pastę czosnkowo - imbirową, poprzez zmiksowanie czosnku i imbiru z odrobiną wody.

    2. Utrzyj cebulkę na pastę, uprzednio mocząc ją w ciepłej wodzie.  

    3. Utrzyj orzeszki na pastę, dodając trochę zimnej wody.

    4. Na rozgrzanym oleju podsmaż kardamon i anyż.

    5. Dodaj pastę czosnkowo- imbirową i smaż do momentu, aż się zezłoci.

    6. Dodaj kurkumę i chilli, do smaku.

    7. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez 8/10 minut na małym ogniu.

    8. Wymieszaj pastę z prażonej cebulki z solą, kminem, kolendrą,  kozieradką, garam masala. Dodaj do sosu.

    9. Na koniec dodaj orzeszki i gotuj kolejne 8-10 min.

      W ten sposób otrzymałeś gotowy sos curry, któey jest bazą do wielu indyjskich potraw.

      CHICKEN CURRY

      Składniki:

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Neri  Wasabi pasta 43 g - tuba - Do Sushi

Neri Wasabi pasta 43 g - tuba - Do Sushi

Neri Wasabi, 43 g, pasta - chrzan japoński.

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Mata Bambusowa do Sushi  (Maki-Su Sushi Mat) | Makisu

Mata Bambusowa do Sushi (Maki-Su Sushi Mat) | Makisu

Profesjonalna mata bambusowa do sushi, o wymiarach 27x27cm.

 Suszone Mango w Proszku (Dried Mango Powder) | Amchoor / Amchur 100g TRS

Suszone Mango w Proszku (Dried Mango Powder) | Amchoor / Amchur 100g TRS

Suszone mango pochodzi z surowych zielonych mangowców, wysuszonych słońcem, a następnie zmielonych na proszek. Dodany do zup nadaje im kwaskowy smak.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store