Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Dashi [Przepis + Zestaw Produktów]

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

68,90 zł

Opis produktu

DASHI
To delikatny bulion rybny - podstawa gorącej kuchni japońskiej - baza do zup, sosów i potraw. Tajemnica smaku tkwi w niepowtarzalnym smaku ryby Bonito.

Składniki:

 - 1l wody
 - 2 saszetki bulionu Dashi
 - Glon Konbu (odłam połowę kartki A5)
 - Katsuobushi (opcjonalnie)
 - 40ml sosu sojowego
 - 40ml Mirinu

Przygotowanie:


Podstawowy bulion dashi:

Wlej wodę do garnka, dodaj bulion dashi i liść konbu. Doprowadź do wrzenia. Na wrzącą już wodę wrzuć katsuobushi, gotuj jeszcze 2 minuty. Zdejmij z ognia. Przecedź przez czystą ścierkę.

W wersji rozszerzonej o sos sojowy i mirin: dodaj składniki już po ugotowaniu podstawowego bulionu.


ZESTAW PRODUKTÓW "DASHI" ZAWIERA:

                   
   
Bulion Dashi 50g
Konbu 100g
Katsuobushi  30g
Sos sojowy Kikkoman  1l
Mirin  360ml

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Glony Konbu / Kombu / Dashima (Dried Kelp) 100g

Glony Konbu / Kombu / Dashima (Dried Kelp) 100g

Glony konbu / kombu - dodatek do bulionu dashi i zup miso.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Dashi No Moto 50g Shimaya

Dashi No Moto 50g Shimaya

Japoński bulion dashi na bazie ryby bonito.

 Herbata Czarna Chocolate & Premium Cherry - 50g

Herbata Czarna Chocolate & Premium Cherry - 50g

Czarna herbata o zniewalającym smaku wiśni w czekoladzie.

 Mleko Kokosowe | Ka Ti 1l Aroy-D

Mleko Kokosowe | Ka Ti 1l Aroy-D

100% naturalne mleko kokosowe

 Mleko Kokosowe | Ka Ti 250ml Aroy-D

Mleko Kokosowe | Ka Ti 250ml Aroy-D

Mleko Kokosowe Ka Ti (กะทิ) marki Aroy-D to w 100% naturalne mleko kokosowe, w którego skład wchodzi jedynie ekstrakt kokosowy (70%) i woda.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store