Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

  • Dostępność:

    3-5 dni

54,59 zł

Opis produktu

Gaeng-pa-naeng

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 -   Śmietanka kokosowa 400ml
 -   Pasta Panang curry 50g
 -   Cukier palmowy 1/2 łyżki
 -   Sos rybny 2-4 łyżki
 -   Liście limety kaffir 1 łyżka (drobno posiekanych)
 -   Owoce lychee 6-7szt
 -   Warzywa (papryka, groszek cukrowy, pomidorki koktajlowe).
 -   Piersi z kaczki, 2szt


Przygotowanie:

1.Piersi kaczki usmaż na rozgrzanym oleju na złoto (tylko skórą do dołu). Pokrój w plastry. Warzywa pokrój w kostkę.

2.Rozgrzej olej na patelni, wlej 1/4 puszki śmietanki kokosowej, doprowadź do wrzenia, dodaj całą pastę Panang.

3.Smaż pastę tak, by dodana śmietanka odparowywała, dolewając jednak od czasu do czasu kolejne porcję śmietanki (po ok. 2-3ł), aby nie dopuścić do przypalenia. Smażenie powinno trwać ok. 4-5 minut, aż zauważysz wydzielający się olej.

4.Dodaj mięso.

5.Duś kaczkę do momentu, aż będzie gotowa (mięso będzie miękkie i delikatne), następnie dodaj warzywa i owoce lychee, liście limety kaffir, cukier palmowy i sos rybny, smaż kolejne 3-4minuty.

6.Podawaj przybrane wedle uznania - liśćmi limety kaffir, tajską bazylią, polane łyżką śmietanki kokosowej, z ryżem jaśminowym.

*Uwagi:

Jeśli chcesz, by potrawa była bardziej lekkostrawna, zastąp śmietankę mleczkiem kokosowym.

Smacznego!

ZESTAW "GAENG-PA-NAENG" ZAWIERA:
KUPUJĄC ZESTAW OSZCZĘDZASZ 10%

                   
   
Śmietanka kokosowa  400ml
Pasta Panang curry 50g
Sos rybny   200ml
Liście limety Kaffir * 100g
Cukier palmowy 200g
Owoce lychee  567g

* Zestaw z liśćmi limety Kaffir dostarczamy wyłącznie na terenie Warszawy. Zestaw bez liści dostarczamy w całej Polsce.

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Cukier palmowy 200g Thai dancer

Cukier palmowy 200g Thai dancer

naturalny cukier palmowy o niskiej zawartości fruktozy, bogaty w witaminy C i B, cynk, potas, żelazo

 Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Niezbędny składnik w kuchni tajskiej

 Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w syropie, zwane inaczej chińską śliwką.

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Sos rybny Oyster Brand 200ml

Sos rybny Oyster Brand 200ml

Kluczowy składnik kuchni tajskiej odpowiedzialny za smak umami.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Indonezyjska Pasta Satay 50g AHG

Indonezyjska Pasta Satay 50g AHG

Pasta do przygotowania indonezyjskich szaszłyków satay

 Grzyby Słomiane w Zalewie (Straw Mushroom) 425g Jefi/Daimond/KS

Grzyby Słomiane w Zalewie (Straw Mushroom) 425g Jefi/Daimond/KS

Straw mushroom w zalewie, 425 g.

 Limnofila Pachnąca | Ngo Om | Limnophila aromatica 1op. (Rice Paddy Herbs) 100g

Limnofila Pachnąca | Ngo Om | Limnophila aromatica 1op. (Rice Paddy Herbs) 100g

Limnofila Pachnąca | Ngo Om | Limnophila aromatica (Rice Paddy Herbs) 100g - zioła wietnamskie

 Pieprz zielony wietnamski w zalewie 390g | Ngoc Lien

Pieprz zielony wietnamski w zalewie 390g | Ngoc Lien

Oryginlany wietnamski młody pieprz na gałązce o niepowtarzalnym świeżym smaku i aramocie.

 Pasta Curry Czerwona 50g Lobo

Pasta Curry Czerwona 50g Lobo

Pasta curry czerwona 50g


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store