Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

  • Dostępność:

    3-5 dni

49,00 zł

Opis produktu

Gaeng-pa-naeng

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 -   Śmietanka kokosowa 400ml
 -   Pasta Panang curry 50g
 -   Cukier palmowy 1/2 łyżki
 -   Sos rybny 2-4 łyżki
 -   Liście limety kaffir 1 łyżka (drobno posiekanych)
 -   Owoce lychee 6-7szt
 -   Warzywa (papryka, groszek cukrowy, pomidorki koktajlowe).
 -   Piersi z kaczki, 2szt


Przygotowanie:

1.Piersi kaczki usmaż na rozgrzanym oleju na złoto (tylko skórą do dołu). Pokrój w plastry. Warzywa pokrój w kostkę.

2.Rozgrzej olej na patelni, wlej 1/4 puszki śmietanki kokosowej, doprowadź do wrzenia, dodaj całą pastę Panang.

3.Smaż pastę tak, by dodana śmietanka odparowywała, dolewając jednak od czasu do czasu kolejne porcję śmietanki (po ok. 2-3ł), aby nie dopuścić do przypalenia. Smażenie powinno trwać ok. 4-5 minut, aż zauważysz wydzielający się olej.

4.Dodaj mięso.

5.Duś kaczkę do momentu, aż będzie gotowa (mięso będzie miękkie i delikatne), następnie dodaj warzywa i owoce lychee, liście limety kaffir, cukier palmowy i sos rybny, smaż kolejne 3-4minuty.

6.Podawaj przybrane wedle uznania - liśćmi limety kaffir, tajską bazylią, polane łyżką śmietanki kokosowej, z ryżem jaśminowym.

*Uwagi:

Jeśli chcesz, by potrawa była bardziej lekkostrawna, zastąp śmietankę mleczkiem kokosowym.

Smacznego!

ZESTAW "GAENG-PA-NAENG" ZAWIERA:
KUPUJĄC ZESTAW OSZCZĘDZASZ 10%

                   
   
Śmietanka kokosowa  400ml
Pasta Panang curry 50g
Sos rybny   200ml
Liście limety Kaffir * 100g
Cukier palmowy 200g
Owoce lychee  567g

* Zestaw z liśćmi limety Kaffir dostarczamy wyłącznie na terenie Warszawy. Zestaw bez liści dostarczamy w całej Polsce.

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Cukier palmowy 200g Thai dancer

Cukier palmowy 200g Thai dancer

naturalny cukier palmowy o niskiej zawartości fruktozy, bogaty w witaminy C i B, cynk, potas, żelazo

 Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Niezbędny składnik w kuchni tajskiej

 Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w syropie, zwane inaczej chińską śliwką.

 Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta Panang Curry 50g Lobo

Aromatyczna, nieco pikantna pasta panang curry marki LOBO.

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Sos rybny Oyster Brand 200ml

Sos rybny Oyster Brand 200ml

Kluczowy składnik kuchni tajskiej odpowiedzialny za smak umami.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 510g Lee Kum Kee

Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 510g Lee Kum Kee

Sos o ciemnej barwie, dymnym aromacie i słodko - słonym smaku

 Pasta Pad Thai 280g Lobo

Pasta Pad Thai 280g Lobo

Tajska pasta na bazie tamaryndu do przygotowania makaronu Pad Thai

 Imbir Świeży (korzeń) 100g

Imbir Świeży (korzeń) 100g

Świeże kłącze imbiru ("korzeń" imbiru)

 Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty (‘Sticky rice’) charakteryzuje się wyjątkową lepkością po ugotowaniu. W kuchni azjatyckiej znalazł częste zastosowanie w przygotowywaniu słodkich dań i deserów.

 Pasta z Tajskiej Bazylii | Holy Basil Seasoning Paste 400g

Pasta z Tajskiej Bazylii | Holy Basil Seasoning Paste 400g

Pasta z Tajskiej Bazylii Holy (Holy Basil Seasoning Paste) 400g firmy Lobo to gotowy produkt przeznaczony do potraw mięsnych. Idealnie sprawdza się w zestawieniu zarówno z wołowiną lub wieprzowiną, jak i z drobiem.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store