Shitake Ajitsuke [Przepis + Zestaw Produktów]
-
Dostępność:
3-5 dni
Opis produktu
Shitake Ajitsuke
- 10 suszonych grzybów Shitake
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka sake
- 1 łyżka Mirinu
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:- Namocz grzyby ok. 1 godziny wodę pozostaw. Do rondelka dodaj wszystkie składniki i 1,5 szklanki wody z moczenia grzybów oraz grzyby. Gotuj zbierając powstającą pianę, przez ok. 30 minut, aż sos się zredukuje.
ZESTAW PRODUKTÓW "SHITAKE AJITSUKE" ZAWIERA: KUPUJĄC W ZESTAWIE OSZCZĘDZASZ 10%!
Shitake 100g Mirin 360ml Sos sojowy 150ml
- Namocz grzyby ok. 1 godziny wodę pozostaw. Do rondelka dodaj wszystkie składniki i 1,5 szklanki wody z moczenia grzybów oraz grzyby. Gotuj zbierając powstającą pianę, przez ok. 30 minut, aż sos się zredukuje.