Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Ryżowy 5mm 400g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

9,20 zł

Opis produktu

Makaron ryżowy idealny do tajskiego Pad Thai, wietnamskiej zupy Pho czy innych azjatyckich dań smażonych i gotowanych.

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją. 

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.

RozwińZwiń Opis

skład

mąka ryżowa, woda

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga 

400g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 255g Lee Kum Kee

Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 255g Lee Kum Kee

Sos o ciemnej barwie, dymnym aromacie i słodko - słonym smaku

 Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]

Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]

50 arkuszy sushi nori najwyższej klasy GOLD.

 Ryż Nishiki Musenmai 10kg [Produkt Premium]<font color=”#892726”> tymczasowo niedostępny</font>

Ryż Nishiki Musenmai 10kg [Produkt Premium] tymczasowo niedostępny

Japoński ryż średnio ziarnisty - Nishiki Musenmai, 2,5 kg.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store