Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Ryżowy 10mm 400g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

10,80 zł

Opis produktu

Makaron ryżowy 10mm (wide rice noodle), idealny do dań tajskich takich jak Pad See Ew. 

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją.

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.

RozwińZwiń Opis

skład

mąka ryżowa, woda

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga 

400g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Żółta Pasta Curry (Yellow Curry Paste) 50g Cock Brand

Żółta Pasta Curry (Yellow Curry Paste) 50g Cock Brand

Aromatyczna żółta tajska pasta curry.

 Makaron Ryżowy 5mm 400g

Makaron Ryżowy 5mm 400g

Makaron ryżowy idealny do Pho

 Syrop z Agawy (Pure Agave Syrup) 235ml

Syrop z Agawy (Pure Agave Syrup) 235ml

Meksykański syrop z agawy to naturalny i ekologiczny 100 % sok z agawy - słodszy niż cukier, ale o niższym indeksie glikemicznym.

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Fasola Mung Łuskana | Mung Dal 500g TRS

Fasola Mung Łuskana | Mung Dal 500g TRS

Indyjska fasolka, jedna z najzdrowszych roślin strączkowych na świecie.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store