Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Ocet Ryżowy KomeSu 0,5l Mitsukan [Produkt Premium]

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Mitsukan

24,00 zł

Opis produktu

Ocet ryżowy to niezbędny składnik do przygotowania zaprawy do sushi. Zmieszany w odpowiednich proporcjach z cukrem i solą, nadaje ryżowi odpowiedni, lekko kwaśno-słodki smak.

Przyprawa równie często używana w kuchni azjatyckiej, jak sos sojowy. Produkowany jest z fermentowanego ryżu kleistego i wina ryżowego. Jego o wiele łagodniejszy od zwykłego octu spirytusowego smak z lekką nutką ryżu sprawia, iż używany jest bezpośrednio do potraw i sosów jako przyprawa. Stosowany do marynowania jarzyn, ryb, owoców morza, duszonych potraw i makaronów oraz przyrządzania dań słodko-kwaśnych.

Ocet Ryżowy Mistukan KomeSu to bardzo wysokiej jakości ocet ryżowy wyprodukowany w Japonii.

 To co świadyczy o jego wyjtkowości to fakt, iż jest on otrzymany jedynie z ryżu (bez dodatków innego ziarna)! 

Skład: ocet destylowany 82% (alkohol, ekstrakt ryżowy 4,9%), woda.

Kraj Pochodzenia: Japonia
Pojemność: 0,5 l.
Waga wraz z opakowaniem: 0,79 Kg

Produkt Premium

**************************************************************
Kursy Sushi!!!

Jesteś sushi maniakiem?

Ucz się "kręcić" od najlepszych... ucz się "kręcić" po japońsku!

Trzy stopnie wtajemniczenia - podstawowy, zaawansowany, kazari sushi. - kliknij tutaj

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Kmin Rzymski Kumin (Cumin Seeds | Whole Jeera) 100g TRS

Kmin Rzymski Kumin (Cumin Seeds | Whole Jeera) 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Indyjska Mieszanka Pięciu Ziaren | Panch Puren 100g TRS

Indyjska Mieszanka Pięciu Ziaren | Panch Puren 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Papryka Mielona Wędzona Ostra | Lata Picante Pimentón Ahumado 500g La Chinata

Papryka Mielona Wędzona Ostra | Lata Picante Pimentón Ahumado 500g La Chinata

Dymny aromat przyprawy nadaje potrawom inny wymiar

 Soja Fermentowana Natto | Osato Umai Ichiban Natto 135g (3x45g) Azuma [PRODUKT MROŻONY]

Soja Fermentowana Natto | Osato Umai Ichiban Natto 135g (3x45g) Azuma [PRODUKT MROŻONY]

Natto to tradycyjna potrawa japońska przygotowywana ze sfermentowanych ziaren soi. Jest to jedno z najbardziej specyficznych dań japońskich. Posiada intensywny zapach, charakterystyczny smak i kleistą teksturę obok których nie można przejsć obojętnie. Natto się albo pokocha albo znienawidzi. Produkt mrożony - wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store