Ocet Ryżowy KomeSu 0,5l Mitsukan [Produkt Premium]
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Ocet ryżowy to niezbędny składnik do przygotowania zaprawy do sushi. Zmieszany w odpowiednich proporcjach z cukrem i solą, nadaje ryżowi odpowiedni, lekko kwaśno-słodki smak.
Przyprawa równie często używana w kuchni azjatyckiej, jak sos sojowy. Produkowany jest z fermentowanego ryżu kleistego i wina ryżowego. Jego o wiele łagodniejszy od zwykłego octu spirytusowego smak z lekką nutką ryżu sprawia, iż używany jest bezpośrednio do potraw i sosów jako przyprawa. Stosowany do marynowania jarzyn, ryb, owoców morza, duszonych potraw i makaronów oraz przyrządzania dań słodko-kwaśnych.
Ocet Ryżowy Mistukan KomeSu to bardzo wysokiej jakości ocet ryżowy wyprodukowany w Japonii.
To co świadyczy o jego wyjtkowości to fakt, iż jest on otrzymany jedynie z ryżu (bez dodatków innego ziarna)!
Skład: ocet destylowany 82% (alkohol, ekstrakt ryżowy 4,9%), woda.
Kraj Pochodzenia: Japonia
Pojemność: 0,5 l.
Waga wraz z opakowaniem: 0,79 Kg
Produkt Premium
**************************************************************
Kursy Sushi!!!
Jesteś sushi maniakiem?
Ucz się "kręcić" od najlepszych... ucz się "kręcić" po japońsku!
Trzy stopnie wtajemniczenia - podstawowy, zaawansowany, kazari sushi. - kliknij tutaj